Національний банк України (НБУ) на 21 січня 2019 року встановив офіційний курс на рівні 27,98 грн/долар, що на 5 копійок нижча порівняно з попереднім банківським днем. Про це свідчать дані на сайті регулятора.

Нацбанк
Нацбанк

Офіційний курс гривні до долара на 21 січня встановлено на такому рівні: 2798,0832 гривень за 100 доларів (-5,2777 гривень).

При цьому курс долара на 18 січня становить 2803,3609 гривень за 100 доларів.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Раніше повідомлялося, що Національний банк України більше не буде друкувати гривні номіналом 1, 2, 5, 10.

Відтепер гаманці Український стануть важче за рахунок збільшення в них металу. Тому що на зміну паперовим грошам прийдуть монети такого ж номіналу.

"Ці номінали у зверненні цілком замінять монетами. Паперові 5 гривень зникнуть вже в цьому році, 10 трохи пізніше. Далі такі купюри будуть випускати тільки для колекціонерів", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу, в НБУ зазначили, що таке рішення не означає підготовку до інфляції, яку в 2019 році очікують вдвічі менше, ніж у минулому році.

"Для стабільності вже накопичили понад 20 млрд доларів золотовалютних резервів, оптимізму додає і Міжнародний валютний фонд - у грудні він перерахував один транш кредиту, ще два надійдуть незабаром", - запевняють банкіри.

Нагадаємо, Національний банк України більше не буде друкувати гривні номіналом 1, 2, 5, 10.

Як повідомляв портал Знай.uа, висока ймовірність, що до кінця 2019 року валюта США все ж може подорожчати до 30 грн. За долар, євро в цьому випадку буде коштувати 33 грн. У бюджеті-2019 зазначено, що в грудні долар буде коштувати 29,4 грн.

Також портал Знай.uа писав, що з лютого українці зможуть перераховувати валюту за кордон без відкриття рахунку в еквіваленті до 150 тис. грн. Також на підставі електронних декларацій купувати різні іноземні активи. Про це розповів фінансовий експерт Олексій Кущ.