У 2018 році обсяг призначених субсидій на оплату житлово-комунальних послуг зменшився на 32,1% до 2 704 млн гривень в порівнянні з 2017 роком.

Про це повідомляє "Хвиля".

Наразі вже відомо, що у міський населених пунктах загальний обсяг призначених субсидій склав 1 860,2 млн гривень, у сільських населених пунктах - 843,8 млн гривень.

Проте у порівнянні з минулим роком розмір призначених субсидій у розрахунку на 1 домогосподарство зминшилось на 28,2% та склало 713 гривень.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

Крім того відзначається, що загалом у 2018 році за субсидіями звернулись понад 7 471,5 тис. Домогосподарств, що на 8,9% менше в порівнянні з 2017 роком.

Разом з тим варто відзначити, що стало відомо, що українці, які працюють неофіційно і отримують зарплатню в конвертах, можуть залишитися без субсидій. ДФС збирається для цього дуже активно співпрацювати з Мінсоцполітики та іншими відомствами.

"Якщо ми будемо виявляти неофіційно працевлаштованих осіб, то будемо надавати цю інформацію на Мінсоцполітики. А воно буде проектувати відомості на надання субсидій. Якщо особа, яка отримує субсидії, офіційно не працевлаштована, це означає, що вона отримує доходи - але не показує. А отже, незаконно отримує субсидії. Тобто ми будемо співпрацювати і з Держпраці, і з Нацполіцією, і з Мінсоцполітики", - пояснив чиновник.

Також Бамбізов додав, що під час інспекцій на кожному другому українському підприємстві знаходять неофіційно влаштованих працівників. Він запевнив, що після застосування штрафів бізнес починає активніше оформлювати людей і платити податки з їх зарплат.

"Штрафи мають велику вагу, і працюють. Детінізація - це один з напрямків, за рахунок якого ДФС розраховує збільшити грошові надходження до держбюджету в 2019 році на 20%. За рахунок детінізації та природного зростання ВВП", - зазначив Бамбізов.

Крім того варто відзначити, що в Україні показники смертності майже вдвічі перевищують показники народжуваності.

Наразі вже відомо, що на 100 померлих припадає 58 новонароджених. Більше того у держстаті зазначили, що станом на кінець минулого року населення України зменшилось на понад 200 тисяч.

Нагадаємо, українці готуються до нового витка інфляції.

Як повідомляв "Знай.ua", в лютому українці отримають вдвічі більше платіжкою.

Також "Знай.ua" писав, що українці користуватимуться “новими” грошима.

Субсидії в Україні отримають не всі: хто має право і новий механізм розрахунку