Державна прикордонна служба України готова до введення візового режиму з Росією, який затвердила Верховна Рада, тільки за біометричними паспортами.

прикордонники
прикордонники

Про це заявив речник відомства Олег Слободян.

"Ми готові до такого виду контролю (біометричний режим) з біометричними паспортами. Ми з 2017 року вже працюємо з біометричними документами, з 2018 - з біометричними даними. Труднощів в цьому плані немає жодних", - підкремлив він.

Речник додав, що з початку 2019 року прикордонники взяли відбитки пальців у 12 тисяч іноземних громадян, 11 тисяч з яких - громадяни Росії. Для прикладу, у 2018 році такий контроль пройшли 500 тисяч росіян.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

Нагадаємо, ведення візового режиму з Російською Федерацією дозволить забезпечити контроль за тими людьми, які в'їжджають в Україну. Однак якщо і вводити даний вид контролю, то тільки з наявністю біометричних документів.

Про це заявив глава українського зовнішньополітичного відомства Павло Клімкін.

"Візовий режим з РФ дозволить нам ефективно контролювати в'їзд громадян з території Росії", - заявив Клімкін.

Як повідомляв раніше Знай.ua, в Херсоні на пошті впіймали контрабандиста, який намагався відправити в Росію колекцію предметів старовини.

"Оперативники встановили, що житель Херсона скуповував у місцевих Покупців чоловік підшукував серед своїх знайомих і колекціонерів предмети старовини для перепродажу за кордон. спеціалізованих Інтернет-аукціонах", - повідомили в СБУ.

СБУ
СБУ

Зловмисник повинен був отримати від покупців 1000 доларів – предмети старовини датуються VII ст. до н. е. - ХV ст. н. е., їх історичну цінність важко переоцінити.

"В рамках відкритого кримінального провадження за ч. 2 ст. 15 і ч. 1 ст. 201 КК затриманому оголошено про підозру. Тривають слідчі дії для встановлення всіх обставин справи", - йдеться в повідомленні Служби безпеки України.

СБУ
СБУ

Також Знай.ua писав про те, що в Україні прикордонники затримали депортовану з Російської Федерації журналістку Олену Віщур.