Раніше наші предки в цей день перевіряли, чи достатньо корму залишилося до весни для тварин і запасів їжі для людей, а господині поповнювали запас борошна і продуктів, наводили порядки в місцях їх зберігання. Для тих, у кого немає льоху, варто привести в порядок холодильник і наповнити його продуктами. Вважається, що якщо він буде повний їжі, то цей рік буде вдалим і у сім'ї буде хороший достаток.

Також сьогодні потрібно постаратися не виходити на вулицю для дівчат, а з самого ранку підмести будинку. Раніше, правда більше стежили за тим, скільки зерна наметешь. Можете навіть спеціально заздалегідь розсипати небагато. Вважається, що чим більше наметешь, тим більше буде в цьому році щастя. Але все це треба було зробити мовчки. Потім зерно в ступці перетовкти, загадати над ним бажання, зварити з нього кисіль або спекти млинці. Щоб бажання збулося, потрібно ще й з'їсти все це.

Вважалося також, що сьогодні сняться віщі сни, які обов'язково збудуться і в деяких з них є свої значення. Тому якщо ви побачите дуже неприємний сон, то, перш ніж опустити ноги з ліжка на підлогу, скажіть:" Куди ніч, туди й сон.". Якщо приснився ведмідь – буде у вас запеклий ворог, якщо новий будинок – то спокійне і безтурботне життя, якщо ліс – у вас будуть неправильні погляди. Якщо уві сні пили компот, то скоро приїдуть гості, стрибати – до приниження, взуватися – вирушите в дорогу, закривали у сні двері і замки – до крадіжки, а якщо молилися, то це до примирення.

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Нагадуємо, ПриватБанк потрапив у жахливий скандал з вигаданими боргами. Таких шахраїв ще пошукати треба.

Як повідомляв портал "Знай.ua", синоптик зробив несподіваний прогноз на лютий. Сніговий апокаліпсис відміняється.

Нагадуємо Світлана Фус, популярний український дієтолог, експерт по здоровому харчуванню, розповіла всю правду про цукор і напої, в яких він міститься.

НАРОДНІ ПРИКМЕТИ НА 29 СІЧНЯ – ПЕТРО ПОЛУКОРМ