У неділю, 17 лютого, на всій території України очікується потепління. Так, у деяких областях країни температура повітря підніметься до 13 градусів тепла. Про це повідомляє український Гідрометцентр.

В цей день в Україні буде суха і сонячна погода, також значно підвищиться температура повітря. Найтепліше буде у західних та південних регіонах країни. Там стовпчики термометрів покажуть до 10-13 тепла вдень, а вночі буде близько 0 градусів.

Тим часом у східних областях температура вдень буде триматися близько 6-8 тепла. У Києві в неділю опадів не передбачається, буде тепло і сонячно. Температура повітря в столиці прогріється до 9 градусів тепла.

карта Укргідрометцентру на 17 лютого

Народний прогноз погоди в Україні

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

17 лютого вшановується пам'ять преподобного Миколи Студійського. Цей день вважається одним із найхолодніших у лютому — стоять сильні морози, і йде сніг: «На Миколу Студеного снігу навалить гору». Ці морози називаються микольськими. Наші пращури 17 лютого звертали увагу на ялинкові гілки: якщо довгі сухі смерекові гілки згинаються буде заметіль, а якщо розпрямляються - погода буде сприятливою.

Раніше народний синоптик Леонід Горбань розповів, що початок весни в Україні не принесе тепла – весняної погоди українцям слід чекати в кінці березня, а до цього часу країна залишиться у владі зимових морозів.

За його словами, перші сім днів березня будуть досить морозними. З 1 по 4 березня морози будуть на рівні 5-6 градусів, а нічні можуть доходити і до 9 градусів нижче нуля. Однак з 4 березня можливе невелике потепління і середня температура повітря вдень становитиме від 1 до 3 градусів морозу.

Нагадаємо, синоптики вже говорять з екранів телевізорів, сайтів прогнозів погоди, радіо про швидке потепління. Вони твердять, що вже можна ховати свої пуховики і діставати свої весняні пальто, про калоші теж, до речі, забувати не варто.

Як повідомляв портал Знай.uа, відомий синоптик Наталка Діденко розповіла про те, які погодні умови чекають на українців у другій половині лютого. В найближчі дні в Україні буде відносно тепло, а сильні морози очікуються лише в східних областях.

Також портал Знай.uа писав, що наступного тижня погода в нашій країні кардинально зміниться: після похолодання протягом кількох днів на українців очікує потепління, місцями до +11 градусів.