Суддя Київського районного суду Харкова Віктор Попрас, який веде справу Олени Зайцевої, виправдав дівчину, яка вбила свого коханого - документ з виправдувальним вердиктом вже опублікований в Єдиному реєстрі судових рішень.

Згідно слідчої інформації 20 квітня 2016 року дівчина, перебуваючи у стані наркотичного сп'яніння, прийшла до коханого, після чого між ними виникла сварка. В ході неї харків'янка витягла револьвер під патрон Флобера і впритул вистрілила в хлопця, в результаті чого пошкодила печінку і серце. Травми виявилися несумісні з життям, а сама злочинниця втекла.

Пізніше свою причетність до вбивства дівчина заперечувала - за її словами, вона зустрічалася з хлопцем і повинна була забрати у нього модем напередодні події, але зустріч перенесли через її погане самопочуття. На другий день вона приїхала, але двері їй ніхто не відчинив, а на дзвінки та повідомлення відповіді не було, тому вона пішла в бік Ботанічного саду. Увечері мати загиблого повідомила їй про смерть хлопця.

Потім дівчину викликали до Київського райвідділу поліції і, як вона повідомила, буквально вибили зізнання у вбивстві і змусили написати зізнання на папері. Адвоката запросили в той момент, коли зізнання вже було у копів на руках. Мати підозрюваного заявила на суді, що її дочка наркотики не вживає, а батько заявив, що після відвідування поліції у дівчини були тілесні ушкодження.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Астролог назвав точну дату закінчення війни – надії на 2024 рік були марними Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Мати жертви словам дівчини не вірить. Вона заявила, що у підозрюваної був магнітний ключ від під'їзду, а її син розповідав про пістолет, яким вона володіла.

У день вбивства дівчина дзвонила вбитому на мобільний і домашній, а також писала повідомлення. В 10:20 вона попросила хлопця винести їй потрібний предмет і до 10:49 перебувала в зоні покриття мобільної станції біля його будинку. Смерть, як стверджують експерти, настала між 10:30 і 13:00. При цьому останнє повідомлення дівчина відправила загиблому в 14:49.

Слідчі також зазначили, що до потенційного вбивці потерпілий вийшов в одних трусах, що означає дружні відносини між ними.

У жовтні 2017 року суддя Наталія Бородіна визнала дівчину винною і засудила до восьми років позбавлення волі, проте адвокат і прокуратура подали апеляції. В січні Апеляційний суд Харківської області ухвалив знову розглянути справу у першій інстанції.

Під час повторного розгляду підозрювана розповіла, що хотіла помиритися з коханим, для чого писала йому смс. Те, що вона була в зоні дії станції мережі вона пояснила тим, що йшла на манікюр в тому районі. Батько і адвокат підсудної заявили, що у відділення поліції їх не пускали, а скарги в прокуратуру результатів не дали.

Суд також врахував, що біологічні зразки для експертизи були взяті з порушеннями, а знаходження дівчини в тамбурі в момент вбивства не доведено, після чого суддя Віктор Попрас виніс підозрюваній виправдувальний вирок.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що популярний комік Євген Кошовий опублікував відео, в якому закликав українців голосувати за Володимира Зеленського.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Мінфіні заявили про неймовірне зростання економіки нашої країни, однак, враховуючи реальний стан речей, мабуть чиновникам це просто наснилося.

Також "Знай.uа" писав, що в Мюнхені провели акцію на підтримку політв'язнів в Росії, в ході якої активісти поставили близько 100 стільців з написаними на них іменами українців.