Фахівці з Королівського коледжу Лондона опублікували назву продукту, якому під силу знизити ризики виникнення гіпертонії і нормалізувати артеріальний тиск. Дослідники встановили, що зменшити тиск здатна чорниця, так як в ній містяться фітохімікати, що надають ягоді яскраве забарвлення.

Чорниця

В експерименті взяли участь кілька добровольців, яких медики попросили протягом одного місяця з'їдати 200 грам чорниці кожен день. Експеримент наочно продемонстрував, що вживання чорниці призводить до поліпшення роботи кровоносних судин і нормалізації тиску. Згідно з даними вчених, такий результат забезпечується завдяки пігменту антоцианину. В ході попередніх досліджень вже підтверджувалися властивості цього пігменту. Примітно, що для максимального результату слід вживати тільки цільні і свіжі ягоди чорниці.

Чорниця

Крім того, фахівці встановили, що після тривалого вживання чорниці відбуваються такі зміни у кровоносних судинах, які можуть зберігатися протягом всього життя. Заявляється, що навіть маленька порція продукту, яку вживають на постійній основі, дозволяє знизити загрозу захворювань судин і серця приблизно на 20%.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що президент України Петро Порошенко в черговий раз пообіцяв підвищення заробітної плати для військовослужбовців. Але при цьому він підкреслив, що мова йде тільки про тих, хто перебуває на передовій.

Як повідомляв портал "Знай.uа": Росія відмовилася визнати рішення Гаазького суду за позовом "Нафтогаз України", який стосується втрачених активів компанії в анексованому Криму. У країні-агресорі стверджують, що арбітраж не має юрисдикції і пригрозили якимись заходами.

Також "Знай.uа" писав, що Уляна Супрун розповіла на своїй сторінці в соціальній мережі, що помірний біг не тільки нешкідливий, але і корисний для суглобів. Про це міністр-блогер повідомила після того, як проконсультувалася з лікарем-нейрохірургом.