У Державній фіскальній службі повідомили, що якщо фізична особа-орендар нерухомого майна не є підприємцем, то відповідальним за сплату податку до бюджету є орендодавець. Таке роз'яснення опублікували на офіційному сайті.

У відомстві розповіли, що орендодавець самостійно нараховує та сплачує податок до бюджету. Строки для подання квартального звітного періоду становить 40 календарних днів.

Примітно, що суму отриманого доходу, суму сплаченого протягом звітного податкового року податку та податкового зобов'язання обов’язково показують у річній податковій декларації про майновий стан і доходи.

Варто зазначити, що у разі вчинення нотаріальної дії щодо посвідчення договору оренди об'єктів нерухомості, нотаріус зобов'язаний надіслати інформацію про такий договір контролюючому органу за податковою адресою платника податку – орендодавця за формою та у спосіб, встановлені Кабінетом Міністрів України.

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Головні новини за 9 травня: неприємні новини для українців та ганьба ухилянтів Можете залишитися без житла: що треба обов’язково перевірити при купівлі квартири "з рук" На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось
Показати ще

"За порушення порядку чи строків подання зазначеної інформації нотаріус несе відповідальність, передбачену законом за порушення порядку та/або строків подання податкової звітності", - розповіли у відомстві

Якщо договір оренди завіряється у нотаріуса, він зобов'язаний надіслати інформацію про це контролюючому органу за місцем податкової адреси орендодавця. У разі невиконання цієї вимоги нотаріусом передбачена відповідальність.
Нагадаємо, Лещенко феєрично перевів стрілки зі своєї квартири на апартаменти Ахметова у Лондоні.

У це несила повірити - нардеп Сергій Лещенко виклав у телеграмі уривок книги міністра закордонних справ Канади Христі Фріланд. У дописі йдеться про квартиру Ахметова в Лондоні за 223 мільйони. Судячи з тексту, Христя під враженням.

Як повідомляв "Знай.ua", Лещенко пішов від Порошенка до Зеленського: не соромно.

Недавно політичний рух "Слуга народу" провів чергову зустріч, на якій обговорювали створення нової антикорупційної програми для України. Серед запрошених експертів у компанії Володимира Зеленського помітили народного депутата від "Блоку Петра Порошенка" Сергія Лещенка.

Також "Знай.ua" писав, що Бігус анонсував нове розслідування.