В Україні курс євро лише за минулий місяць втратив 3,5% у ціні, опустившись до 30,6 грн/€. У березні, за прогнозами експертів, гривня по відношенню до долара може більше укріпитись, а от євровалюта може пробити чергове дно. Аналітики говорять про її подальше падіння.

Який курс євро чекати цієї весни

У жовтні минулого року курс євро досяг позначки у 33,12 грн. Всього за півроку європейська валюта втратила майже десяту частину у своїй ціні. І прововжує втрачати свою вагу.

"До кінця березня він (курс євро — ред.) може опуститися до 29,5 грн", — прогнозує експерт.

Фінансовий аналітик Єгор Комов також упевнений, що курс євро має всі шанси опуститися нижче 30 грн/€. І головна причина — не ситуація на внутрішньому ринку, а співвідношення курсу долара і євро. За оцінками експерта, в березні нацвалюта щодо європейської досягне позначки у 29-7-29,9 грн/€.

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон
Показати ще

Щодо причин такого раптового здешевшання євровалюти, експерти називають дві основні: по-перше, долар в Україні дешевшає, а також курс євро щодо долара на світових ринках знижується.

У березні на ситуацію також може вплинути вихід Великобританії з Європейського союзу. Адже за таких умов великий обсяг євро має повернутися до Євросоюзу, а Британія збереже свій фунт стерлінгів.

Крім того, за словами експертів, євро у нашій країні не має такого впливу у порівнянні з доларом.

долар

"Євро в Україні не має такого впливу, як долар. Більшість імпортної продукції — долари, державний борг і левова частка експорту — долари. За курсом євро варто стежити, але поки ми не так залежимо від євро", - додають аналітики.

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман назвав рекордне здорожчання газу кращою альтернативою для українців.

Як повідомляв портал Знай.ua, уряд нагородив міністрів рекордними преміями.

Також Знай.ua писав про те, що українцям дадуть нові пенсії. Оданк така старість зовсім не європейська.