В православному календарі це день першого і другого знайдення глави святого Іоанна Предтечі. Також свято називають і по-іншому: «Знайдення», «Іванов день», «Знайдення гнізд», «Пташине потенье», «День птахів». Набуття у народі перетворилося в день знайдення птахами своїх гнізд. Вони вибирали місце і починали будувати гніздечка.

Що ж потрібно зробити 9 березня? Сьогодні потрібно помолитися Іоанну Предтечі про позбавлення від головного болю, також він може дати здоров'я дітям, захистити посіви і зробити землю родючою.

Птахам сьогодні потрібно допомогти в їх роботі: поставити шпаківню, зробити невелику годівницю і насипати зерна. Бджолярі сьогодні перевіряють, чи все добре з бджолами, тому що після зимівлі вони могли померти. Також сьогодні слід придбати нове кухонне начиння.

Крім того, вважається, що в цей день нечисть намагається зайти в будинок, зіпсувати продукти і вкрасти дітей. Від цього можна захиститися: при кожному скрипі і незрозумілих звуках читати «Отче наш», біля порога покласти сокиру, як можна пізніше лягти спати, біля комори і дитячого ліжка розвісити чортополох і нанести крейдою хрести. Якщо дитина чи стара людина не може без денного сну, то потрібно поставити перед сплячим дрібно покришені цибулю і часник. Вважається, що запах відлякує лихоманку.

Популярні новини зараз
Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Рибалкам обов'язково потрібно піти на рибалку, тому що є повір'я, що сьогодні їм протегує Іоанн Хреститель і улов буде хорошим. З риби потрібно приготувати юшку, по можливості пригостити нею жебраків.

А ще можна відчитати п'яницю від алкоголізму, але він не повинен знати про проведення обряду.

Знай.ua повідомляв про погоду на травневі свята. Відомий астролог розкрив українцям всі карти. Прогноз погоди від астролога на весну.

Знай.ua повідомляв, коли і куди переводити стрілки годинника в березні, а також як підготувати організм до нового графіку. Щоб уникнути небажаних наслідків для організму, за тиждень до переведення годинників необхідно змінити рівень фізичного навантаження і ввести корективи в раціон харчування.

Як повідомляв портал Знай.ua синоптики розповіли, що в нашій країні протягом усього березня очікуються "температурні гойдалки" і боротьба між зимовою та весняною погодою.

Народні прикмети на 9 березня