В уряді вважають, що близько третини субсидіантів отимують пільги від держави на оплату компослуг незаконно. Тому скоро на громадян чекають перевірки, результати яких покажуть, хто залишиться без субсидій. Під приціл потрапили і українці, які отримують зарплати в конвертах та працюють без трудових.

Про це розповів експерт з питань комунальних послуг Андрій Нікончук, пише Аіф.

Згідно з новим законопроектом, у Міністерстві соціальної політики вирішили повністю забрати право на субсидію у громадян, які мають статус безробітних, але при цьому працюють неофіційно або працюють за кордоном, отримуючи високий дохід і маючи при цьому всі можливості для оплати комунальних послуг без шкоди для сімейного бюджету.

На думку авторів нового закону, подібні заходи дозволять зберегти до 10 мільярдів гривень з бюджету, витрачаються на державну допомогу населенню.

Популярні новини зараз
"Продам місце в черзі": чоловіки штурмують ТЦК, воєнкоми не справляються Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

"Коли інспектори отримають право контролю онлайн за реальними доходами і фактичним проживанням субсидиантов, які можуть в Україні вважаються безробітними і претендувати на держдопомогу, а працювати за кордоном, це на кілька мільярдів зменшить виплати", - вважає Никончук.

Також експерт назвав причини, по яким раніше Міністерство соцполітики відмовився від перевірок субсидиантов місцем фактичного проживання. &Nbsp;його словами, такий моніторинг міг призвести до сплеску корупції в соціальній сфері.

"Це гроші платників податків, тому потрібна прозорість. При поквартирних перевірках субсидиантов моніторинг недостатній, так як є трудомістким і є корупційна складова" - додав експерт.

Додамо, згідно нового закону, в Україні буде створено Єдиний соціальний реєстр одержувачів допомоги від держави, де кожному буде присвоєно унікальний номер. Відзначається також, що в список одержувачів соцдопомоги від держави внесуть студентів, які отримують стипендії. Їх також будуть перевіряти і включати в реєстр з подальшим присвоєнням номера.

Нагадаємо, міністр соцполітики Андрій Рева попередив українців, якщо вони хоч раз "проїдять" монетизовані субидії, пільг їм більше не бачити.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, пенсіонерам доплатять весною 2019. Кому пощастить отримати разову надбавку до пенсії перед виборами.

Раніше портал Знай.ua писав, що стало відомо, як цього року українцям перерахують пенсії.