Криму загрожує чергова небезпечна екологічна катастрофа. На минулому тижні в тимчасово окупованому Красноперекопську було зафіксовано перевищення гранично допустимої концентрації (ГДК, - ред.) хлористого водню в повітрі в 4,4 рази.

Цю інформацію повідомили у так званому Кримському управлінні гідрометеорології та моніторингу навколишнього середовища.

Наголошується, що вміст оксиду вуглецю в повітрі Красноперекопська перевищив ГДК в 1,06 рази.

Також підвищений вміст небезпечних речовин у повітрі було зафіксовано і в Армянську, де вміст оксиду вуглецю перевищує ГДК в 1,04 рази, фтористого водню - в 1,8 рази.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною
Показати ще

У Сімферополі, за даними спостережень трьох стаціонарних постів, (визначені показники — завислі речовини, діоксид сірки, діоксид азоту, оксид вуглецю, формальдегід) спостерігалися перевищення ГДК по: оксиду вуглецю — 1,66 ГДК; зваженим речовинам – 1,6 ГДК.

У Севастополі також відмічалось перевищення гранично допустимої концентрації хлористого водню в повітрі в 1,4 рази.

Нагадаємо, що з 2002 року лісосмуги, які є перешкодою для ерозії ґрунту на степовій Херсонщині, перестали комусь належати.

Кілька років тому лісові браконьєри почали активно вирубувати дерева в даних зонах. Працює дві бригади - одна пиляє, а друга відповідно вивозить.

Браконьєри відповідають за це лише штрафом, коли їх ловлять. Після того як їх випускають, все починається заново. Відсутність дерев призводить до погіршення якості грунту, тому степові смерчі стали з'являтися все частіше.

Раніше портал писав, майже дев'ять мільйонів людей щорічно помирають від забруднення повітря.

До такого сумного висновку дійшли дослідники зі Всесвітньої організації охорони здоров'я. Порівнявши статистику смертності через куріння і погану екологію, експерти встановили, що куріння забирає на 1,5 мільйона менше життів, ніж забруднення.

Як повідомляв портал "Знай.uа", несприятлива екологічна обстановка провокує розлади настрою.

Також "Знай.uа" писав, що потрібно знати про OMAD-дієту.