В Україні після перерахунку середній розмір пенсії становив 3033 грн.

Цю інформацію повідомив на своїй сторінці в Facebook Пенсійний фонд, передає "Хвиля".

Згідно з оприлюдненими даними, такий середній розмір пенсії був зафіксований станом на 1 березня 2019 року.

У Пенсійному фонді зазначили, що ще в січні 2019 року даний показник становив 2542 грн.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Обережно, яйця: українців попередили про небезпеку у супермаркетах Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень
Показати ще

Під час недавнього перерахунку підвищилися пенсії у 22% пенсіонерів на 100 грн, у 28% — від 100 до 400 грн., у 27% — зростання склало більше 1 тис. грн.

Останній перерахунок пенсій проводився в Україні автоматично з 1 березня. Так, з 10,2 млн пенсіонерів отримали надбавку 8 972 тис. чоловік.

пенсіонер чекає на весну
пенсіонер чекає на весну

Нагадаємо, пенсії - актуальна тема для політиків на всіх виборах. Втім, далі обіцянок справа майже не рухається. Пенсіонери – найбільш дисципліновані виборці. І за їхні голоси завжди йде серйозна боротьба. Отже і обіцянки пенсіонерам, як правило, захмарні.

Хоча пенсії щороку збільшують на кілька гривень, але рівень життя від того краще не стає.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

Кандидати в президенти по-різному пенсіонерам обіцяють "покращення"

Юлія Тимошенко, партія ВО "Батьківщина" обіцяє ввести персоніфіковану пенсійну систему. Пенсійні внески відкладатимуться на особистий рахунок кожної людини у державному банку протягом усього періоду роботи. Пенсійні збереження будуть щорічно індексуватися, на них будуть нараховуватися депозитні відсотки. Держава гарантуватиме збереження приватних пенсійних рахунків всіма своїми ресурсами.

Юлія Тимошенко, лідер фракції "Батьківщина"
Юлія Тимошенко, лідер фракції "Батьківщина"

Петро Порошенко обіцяє зосередити соціальну підтримку найменш забезпеченим верствам населення. Зокрема, самотнім людям похилого віку. Чинний президент обіцяє, що зростання зарплат дозволить постійно підвищувати пенсії, забезпечивши їхній гідний рівень.

Раніше портал писав, що українцям перерахують пенсії виплатять одноразову допомогу: названі головні умови.