Стало відомо, що Кабінет міністрів України з 1 квітня вводить щомісячні виплати багатодітним сім'ям за третю та більше дитину у віці до 6 років. Відповідне рішення прийнято на засіданні уряду, передає Хвиля.

Наголошується, що згідно проекту Міністерства соціальної політики, з 1 квітня багатодітним сім'ям почнуть виплачувати 1626 гривень на місяць за третю та більше дитину з підвищенням до 1779 гривень з 1 грудня.

У свою чергу прем'єр-міністр України Володимир Гройсман запропонував встановити розмір виплати на позначці 1700 гривень.

За даними Мінсоцполітики, на сьогоднішній день у нашій країні стоять на обліку близько 334 тисяч багатодітних сімей. В цілому виплати зможуть отримати на 158,8 тисяч дітей у віці до 6 років. Щомісяця Кабмін буде виділяти з державного бюджету 200 мільйонів гривень на дану ініціативу.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Раніше повідомлялося, що у Верховній Раді зареєстровано законопроект "Про верифікацію та моніторинг соціальних виплат". Це викликало занепокоєння у українців та гарячі розмови про ймовірність втрати субсидій і про те, що багатьох "змусять" повернути і суми субсидій, і пенсії, і інші соціальні виплати.

Верифікацією називають "комплекс заходів по збору та перевірці достовірності інформації, яка впливає на право на отримання і розмір державних виплат, а також виявлення невідповідності даних в автоматизованих інформаційних системах, реєстрах, базах даних та інших джерелах інформації про реципієнтів".

Нагадаємо, що ті українці, кому в березні проіндексують пенсію на незначну суму - 100-200 гривень, можуть розраховувати на додаткові 1200 гривень.

Як повідомляв портал Знай.иа, близько 700 тисяч пенсіонерів позбулися доступу до пенсій у зв'язку з конфліктом на сході України. Про це заявила голова моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер.

Також портал Знай.иа писав, що зараз в країні одночасно відбуваються два процеси, які мають абсолютно різну природу: індексація пенсій і одноразова виплата в сумі 2400 гривень для певної групи пенсіонерів.