Учасники АТО на Донбасі повернули свої бойові нагороди президенту Петру Порошенку. Таким чином вони вирази свій протест проти чинного гаранта.

Про це повідомляється на сторінці "Руху Звільнення Вінниця" у соціальній мережі Facebook.

"Вінницькі військові обурені діями влади, яка повторює сценарій "попередників". Депутати вінницької облради провладних політсил своєю явкою на позачергову сесію продемонстрували підтримку злочинних наказів влади. Ветерани у гніві відмовляються від президентських нагород", - йдеться у повідомленні.

На сторінці спільноти з'явилося відповідне відео, де один з ветеранів АТО підійшов до мікрофона і заявив, що після "побиття побратимів" під Верховною Радою, він не бажає володіти нагородою, виданої президентом.

"Я кров'ю заплатив за цю нагороду. Я воював, але за що я воював? За цих депутатів, які не прийшли? Передайте, будь ласка, Петру Олексійовичу", - заявив Віктор Хомяк і поклав свою медаль на стіл перед головою обласної ради.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Військові відмовляються від нагород

Вінницькі військові обурені діями влади, яка повторює сценарій "попередників". Депутати вінницької облради провладних політсил своєю явкою на позачергову сесію продемонстрували підтримку злочинних наказів влади. Ветерани у гніві відмовляються від президентських нагород.

Geplaatst door Рух "Визволення" Вінниця op Woensdag 7 maart 2018

Інцидент стався у сесійній залі Вінницької обласної ради після трьох невдалих спроб відкрити позачергову сесію.

Після цього свої нагороди повернули й добровольці з Тернополя. Нагороди повернули 11 добровольців і волонтерів міста.

"В знак протесту на звіряче побиття, та розгін наметового містечка під ВР, бійці, волонтери та добровольці Тернопільщини повертають свої нагороди за підписом Порошенка", - сказав один із них.

Нагадаємо, скандал із зіткненням активістів з правоохоронцями в Черкасах оголив найслабшу сторону президента України Петра Порошенка.

Раніше портал Знай.ua писав, що у Києві жорстоко побили ветерана АТО з дружиною: нелюда шукають всією Україною

Також Знай.ua писав про те, що у "Національному корпусі" після акцій у Києві та Черкасах заявили про зникнення п'яти активістів.