Українців "порадували" новою статистикою змін цін на продукти харчування у лютому.

Відповідно дані оприлюднили у Державній службі статистики.

Так, повідомляється, що куряча тушка впала у ціні на 51 копійку, свинина в середньому подешевшала на 97 копійок, яйця - на 87 копійок за десяток.

Для українців також стала доступнішою яловичина — кілограм цього м’яса подешевшав на 70 копійок. Крім того, у лютому подешевшали яблука — на 4 копійки та соняшникова олія — на 5 копійок.

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

У той же час, вершкове масло подорожчало на 30 копійок, гречані крупи — на 42 копійки та морожена риба на 1 гривню 18 копійок.

Нагадаємо, що експерт розповів, що якщо гривня буде стабільна, то ціни на рибу не зростуть.

"Що стосується круп – вони безпосередньо прив'язані до сім'ї зернових. А ціни на зернові пішли вгору, тому й крупи будуть йти вгору. Не сильно, але будуть. В принципі, нічого такого надприродного найближчим часом не буде", - підкреслює Олег Пендзин.

Він також відзначає зростання вартості молочних продуктів.

"Молочна сировина на сьогоднішній день в ціні зростає, тому що тварини знаходяться всередині на фермах, тобто це не відкрите зміст. Годівля у них пов'язана з комбікормами, сіном – тобто з тими речами, що зберігаються. Тому, природно, що молокосырье зростає в ціні і, тим більше, взимку тварини дають менше молока", - заявив експерт.

Раніше портал писав, що правильне харчування — це практично недосяжна мета, особливо якщо не прагнути до цього постійно. Плюс до цього, правильне харчування дає більше енергії, хороше самопочуття і допомагає на тренуваннях.

Продукти, які ви їли взимку, навряд чи містили весь набір корисних вітамінів і мінералів. Відсутність регулярних фізичних навантажень послабило серцевий м'яз. На такому тлі обмеження в харчуванні — дієта може принести тільки шкоду організму, спровокувати загострення хронічних захворювань або появу нових.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дієта з високим вмістом овочів і оливкової олії знижує ймовірність розвитку серцево-судинних захворювань на 25 %.

Також "Знай.uа" писав яка дієта дійсно працює: без вуглеводів або без жирів.