В Україні протягом 2019-2020 років кількість оплат смартфонами з картами Mastercard може зрости у 90 разів, порівняно із 2018 роком. У цьому переконаний директор з розвитку бізнесу Mastercard в Україні Юрій Бахтін.

"Кількість операцій за допомогою смартфонів в 2018 році зросла в 90 разів… Мій прогноз на найближчі два роки - тренди розвитку NFC-платежів будуть приблизно такими ж, як ми їх спостерігали в 2018 році", - сказав він під час "круглого столу" у Києві в понеділок.

Юрій Бахтін запевняє, що в найближчі роки кількість безконтактних платежів буде збільшуватись за рахунок оплат за допомогою сучасних популярних переносних пристроїв (годинники, браслети, фітнес-трекери).

Цікаво, що у 2018 році Україна потрапила в топ-5 країн у світі за кількістю безконтактних платежів з допомогою різних цифрових пристроїв. Варто зазначити, що в Україні налічується 37% населення без банківських рахунків, і 38% підприємців малого та середнього бізнесу, які готові здійснювати такі безготівкові транзакції. В Європі цей показник становить понад 60%.

Популярні новини зараз
Карткою – 10 грн, готівкою – 15: в Україні знову підвищують ціни на проїзд Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК
Показати ще

Кількість підключених пристроїв щомісяця зростає приблизно на 25%. У компанії переконані, що потужним драйвером переходу на безконтактні платежі стали транспортні рішення реалізовані у Київському метрополітені, де сьогодні кількість безконтактних оплат на жовтих турнікетах досягла 50 мільйонів. Щодня у підземці здійснюється до 150 тисяч безконтактних оплат, при цьому більше 50% з них - розрахунки за допомогою NFC (смартфонів, смарт-годинники).

Нагадаємо, картки Visa змінюють правила: отримає кожен українець. Звична всім власникам магнітна стрічка на картці Visa залишиться.

Як повідомляв портал Знай.ua, Національний банк України випустив нові гроші. Що буде зі старими банкнотами.

Також Знай.ua писав про те, що фахівці розповіли, як шахраї дурять українців з банківськими картками.