Військовим десантам зробили сюрприз у вигляді тренінгу з водолазної підготовки і передачі необхідного обладнання. Здавалося б, навіщо парашутистам знадобилася підготовка такого роду? Все дуже просто: у кожній авіаційній частині існує підрозділ, основним завданням якого є порятунок пілотів, збитих або потрапивших в аварію на ворожій території, повідомляє Всеукраїнський центр волонтерів.

"До основних завдань рятувальної парашутно-десантної групи входять порятунок екіпажів літаків і вертольотів, що терплять лихо, супровід кораблів ВМС України під час навчань, забезпечення парашутних стрибків Морської піхоти і багато іншого." - пояснюють волонтери.

У програму навчання входили не тільки парашутна, гірська та медична підготовка, але і рятувально-водолазна, адже робота морської авіації відбувається в основному над водою.

"Але не тільки військові завдання стоять перед парашутистами-рятувальниками. Групу також залучають до чергувань у загальнодержавній системі пошуково-рятувального забезпечення на море. А це значить, що при будь-якій погоді, вдень або вночі, отримавши команду на виліт, бійці РПДГ допоможуть евакуювати хворого з цивільного судна або врятувати рибалок, які зазнали лиха в штормовому морі." - йдеться в джерелі.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

у жовтні 2018 року був проведений перший тренінг, але тоді волонтери помітили, що спорядження військових нікуди не годиться.

Воно не підходило для завдань за призначенням взимку, оскільки були відсутні спеціальні гидрокомбинезоны «сухого» типу. Адже в тонкому неопреновому гідрокостюмі товщиною 5 мм, строк працездатності, та і взагалі - життя рятувальника в крижаному зимовому морі вимірюється ліченими хвилинами.

Волонтери загорілися допомогти морським авіатором і передали їм 2 гидрокомбинезона парашутиста-рятувальника і 2 парашутних рятувальних жилета.

Таким чином, реалізувавши плани, волонтери істотно розширили можливості морських авіаторів у напрямку пошуку та рятування на морі, адже новоеснаряжение дозволить парашутистів-рятувальників працювати навіть в найсуворіших зимових умовах.

"В рамках третього етапу проекту "Школи військових водолазів" ми витратили 243 937 гривень на закупівлю водолазного спорядження та оренду плавального басейну в місті Одеса. Навчальний водолазне спорядження, навчальні посібники, літературу, макети мінно-вибухових пристроїв та інші необхідні у навчальному процесі матеріали безкоштовно надала інструкторська група. Водолази тренувалися в басейні і відкритому морі". - тримають звіт волонтери. Також, вони повідомляють, що бійці пройшли підготовку з плавання, підводного боротьбі, вправ з арсеналу «морських котиків» ВМС США.

Нагадаємо, що волонтери подарували армії "хижаків", начинять ворога свинцем за секунди.
Раніше, портал Знай.ua повідомляв, що Мочанов розповів про своє посвячення в парашутисти.