За минулий рік в Україні зросли збитки банків від незаконних дій з платіжними картами, найбільша кількість випадків відбувалося через інтернет.

Про це повідомили в прес-службі НБУ, пише видання "Хвиля".

"У 2018 році сума збитків українських банків від незаконних дій з платіжними картками становила 0,0092% від загального обсягу всіх операцій з платіжними картами (у 2017 році - 0,0077%, у 2016 році - 0,011%). Тобто на один мільйон гривень видаткових операцій з використанням платіжних карток у 2018 році 92 гривні припадало на незаконні операції", - йдеться в повідомленні.

НБУ
НБУ

Зазначимо, що у 2017 році середній розмір махінації становив 2100 грн. Цьогоріч він становить близько 2500 грн.

Популярні новини зараз
Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Тарологиня розповіла, чи впораємося ми із російськими "Цирконами" Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

В НБУ додали, що в цілому кількість незаконних дій з платіжними картами, за якими банки зазнали збитків, за минулий рік підвищилася до 105,5 тисяч випадків. Водночас у 2017 році їх кількість була 77,6 тисячі. Традиційно найбільшу кількість шахрайських операцій відбувається у великих містах з населенням більше одного мільйона чоловік.

Найбільша кількість незаконних дій з платіжними картами, а саме 55,1 тисячі випадків від загальної кількості, у 2018 році відбувалися в мережі Інтернет. Якщо порівнювати ці дані з 2017 роком, то кількість махінацій з банківськими картками в Інтернеті збільшилася в 1,4 раза.

Зазначимо, що єдина електронна картка, якою в Києві можна заплатити за проїзд як у метро, так і в комунальному наземному транспорті, лише нещодавно надійшла у продаж, однак уже встигла зібрати негативні відгуки містян.

Нагадаємо, що поки вся країна обговорює факти розкрадання Укроборонпромом, зі столичного бюджету "витікають" значно більші суми. А звинувачується у цьому керівництво одного з Департаментів київської адміністрації.

Раніше "Знай.ua" писав про те, що робити, аби не втратити субсидію: як не припуститися фатальної помилки на старті монетизації.

Також "Знай.ua" повідомляв, що ПриватБанк нахабно "списує" гроші українців: перевірив картку – і посивів.