Юрист Михайло Шнайдер показав українцям на простих прикладах, що таке корупція та якою насправді повинна бути демократія.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Шнайдер наводить приклади правосуддя над корумпованими чиновниками у Кореї, де кілька місяців тому Апеляційний засудив екс-президента Пак Кин Хе до 25 років тюремного ув'язнення за розтрату державних коштів та втручання у вибори.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

"Крім того, її забов'язали виплатити штраф у розмірі 3 мільйонів доларів. І Пак Кин Хе - це далеко не перший Президент Кореї, який отримує реальний тюремний термін", - підкреслив Шнайдер.

Юрист назвав українцям повний список корупціонерів у Кореї, яких наздогнало правосуддя.

"Чон Ду Хван, роки правління 1980-1988. Був заарештований в 1993 році. Засуджений до смертної кари, яку пізніше замінили довічним ув'язненням. Ро Де У, роки правління 1988-1993. Був звинувачений у корупції, засуджений до 17 років в'язниці. Кім Ен Сам, роки правління 1993-1998. За корупцію на три роки в'язниці був засуджений його молодший син", - розповів Шнайдер.

Несколько месяцев назад Апелляционный суд Республики Корея приговорил экс-президента Пак Кын Хе к 25 ГОДАМ Тюремного...

Geplaatst door Mihail Shnayder op Dinsdag 19 maart 2019

На думку юриста, саме такий вигляд має справжня демократія.

"Так буває лише в державі з розвиненим громадянським суспільством. Де закон один для всіх. Чи ти простий робітник або президент. Це і є справжня демократія, якої нам так не вистачає...", - резюмував Шнайдер.

Українці одразу ж засипали публікацію юриста коментарями.

"В Україні цього не вистачає", "Коли вже у нас так буде?", "Слід визнати, що в такому економічному центрі Азії як Південна Корея за більш ніж 30 років не було жодного чесного президента. Причому кожен нечесний мстить попереднику, по суті, такого ж як він сам корупціонера", - пишуть українці.

Нагадаємо, юрист Dentons Ігор Світлик та голова секретаріату UNIC Ганна Герасимчук розповіли, чим відрізняється подарунок від хабара, пише Сегодня.

Як повідомляв раніше Знай.ua, відомий телеведучий Андрій Пальчевський назвав головного ворога українців - виявляється, ми стикаємося із ним щодня, навіть цього не помічаючи.

Також Знай.ua писав про те, що поки вся країна обговорює факти розкрадання Укроборонпромом, зі столичного бюджету "витікають" значно більші суми.