Всесвітній День здоров'я щорічно відзначають 7 квітня усі країни, які входять у Всесвітню організацію охорони здоров'я.

ЯК З'ЯВИВСЯ СВЯТО

Всесвітній День здоров'я почали відзначати 7 квітня з 1950 року. Ця дата збігається з виникненням Всесвітньої організації охорони здоров'я під егідою ООН.

Вже майже 70 років щорічно у цей день проводяться масові акції для підтримки людей з проблемами зі здоров'ям.

Популярні новини зараз
Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Упаковка по 80 грн: в Україні супермаркети змінили ціни на цукор, вершкове масло та олію Не дуже "стародавня", але безбожно дорога: як виглядає монета в 50 копійок, яка може озолотити
Показати ще

ТРАДИЦІЇ ТА ЗАХОДИ

Щорічно Геренальный секретар ООН звертається до світової спільноти з проханням ретельніше стежити за своїм організмом. Крім того, фахівці в різних областях медицини організовують різні заходи про освіті в сфері охорони здоров'я.

У багатьох містах проводять лекції, наради, семінари. У школах часто проводять ознайомлювальні уроки, а в медичних установах дають можливість зробити безкоштовні аналізи.

Для людей, які віддають перевагу активному спосібу життя, у містах організовано спортивні заходи. У них можуть взяти участь усі бажаючі.

ЦІЛІ ТА ЗНАЧЕННЯ СВЯТА

Головна мета свята – розповісти людям про проблеми, пов'язані зі здоров'ям. Корисна інформація у сфері медицини часто може врятувати життя людині. Завдяки освіті медики намагаються знизити поширення інфекцій і попередити можливість заражень.

Завдяки ВООЗ створюються проекти між країнами та наукові центри, фахівці займаються розробкою нових ліків. За кілька років вийшло досягти дивовижних результатів.

Особливо важливими відкриттями стали наступні:

  • поява інсуліну та антибіотиків;
  • можливість побороти небезпечне захворювання віспу;
  • розробки в галузі гігієни;
  • відкриття пеніциліну;
  • імунізація дітей.

Нагадаємо, іспанські дослідники вивчили знімки мозку алкоголіків через шість тижнів "зав'язки".

Раніше Знай.uа повідомляв, популярна зелень, яку багато українців додають в супи і салати, виявилася небезпечною для здоров'я.

Також Знай.uа писав, Уляна Супрун перерахувала продукти для здорового харчування, їх корисні властивості і приблизні ціни.