Фахівці пояснили українцям, як серед безлічі пропозицій вибрати якісну і безпечну питну воду, на що звертати увагу при покупці і як захищати свої права, якщо ви стали жертвою обману.

Про це йдеться у програмі "Правила виживання" на телеканалі "Інтер".

питна вода

Як відомо, людина на 70% складається з води. Чи це не привід задуматися, що ми п'ємо?

Якщо ви вважаєте, що ймовірність заразитися кишковою паличкою, гепатитом і тиф – нульова, тому що ви не п'єте воду з-під крана, а користуєтеся послугами доставки або купуєте воду на розлив, то, на жаль, вас це стосується в першу чергу!

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

водосховище

Нещодавно у Миколаєві люди почали масово звертатися до лікарів через погане самопочуття. Як виявилося, жителі підхопили гепатит А. А джерелом інфекції, яка вклала людей на лікарняні ліжка, стала вода. Її українці купували на розлив в одному з пунктів продажу.

Звичайно українців хвилює питання: Хто контролює якість води, яку продають на розлив? Чому вода з кулерів може бути небезпечною для здоров'я?

небезпека у склянці

"Питна вода не повинна містити ніяких добавок, штучних барвників і, само собою, вірусів, бактерій, хімічних домішок, – зазначає інфекціоніст Юрій Жигарев.

За словами фахівця, щоб перевірити базова якість питної води, по-перше, потрібно подивитись на неї через прозору тару на світло. Чиста якісна вода не повинна мати якихось вкраплень. Також вас повинна насторожити плівка на стінках посудини і поверхні води. Поставте воду на якийсь час та перевірте, чи не має мутного осаду.

"Пам'ятайте: вода невідомого походження, як і складі якої ви не впевнені, може виявитися небезпечною для здоров'я", додав лікар.

автомат з водою

Наприклад, вірус гепатиту може перебувати навіть в очищеній воді, так як фільтри не вбивають віруси, а з часом навіть можуть їх накопичувати. Щоб убезпечити себе, воду перед вживанням потрібно прокип'ятити.

Дивіться: Що ми п'ємо. Як перевірити якість води вдома

Нагадаємо, дієтологи розповіли, як та скільки правильно вживати воду.

Як повідомляв портал Знай.ua, дієтологи порадили чудодійні напої для схуднення.

Також Знай.ua писав про те, що жінка пила один сік і воду, і ось що з нею сталось: наслідки трагічні.