Раніше наші предки в цей день шанували березу, тому назвали свято Берещеньєм. Були й інші назви свята: «День берези», «Весняна берізка», «Кирило», «Іван-пустельник» «День святого Марка», «Марків день». Існує повір'я, що в цей день у берези з'являється життєдайна сила. Так шанобливо до неї ставилися, тому що за християнськими переказами, під нею ховалися від негоди Богородиця з немовлям Ісусом. Також в цей день відзначають день пам'яті єпископа Марка Арефусійського.

Звичайно ж більшість традицій, обрядів і ритуалів пов'язані саме з березою. З першими променями сонця раніше ходили в ліс, щоб послухати березу, чи є вже сік, а також збирали цей сік і робили з нього збитень. Часто зараз заборонено самостійно збирати березовий сік, так як це шкодить деревам. Але можна купити такий сік в магазині. Він володіє лікувальною силою.

Сімейним парам і закоханим потрібно випити сік біля берези з ємності, яку потім потрібно закопати як можна глибше, щоб ніхто не зміг викопати, тоді любов збережеться на довгі роки.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Також можна підійти до берізки просто порадитися. Її потрібно обійняти і пошепки розповісти про свої проблеми, вважається, що вона дасть відповідь. Якщо хтось хворіє в сім'ї, можна легенько вдарити його березовим прутиком, людина повинна виздоровіти, або можна просто піти в лазню з березовими гілками.

Народні прикмети на 11 квітня

Дівчата можуть прийти до берези і попросити нареченого, на гілку потрібно повісити стрічки з кіс і попросити дерево позбавити їх від самотності. Одну гілочку відламують і несуть додому, ставлять у воду, чекають поки зацвіте. Якщо зацвіла, повір'я збудеться.

Для захисту будинку від блискавок, вогню і нечисті потрібно в дах увіткнути березову гілочку.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що синоптики налякали українців несподіваним прогнозом. Вони заявили про те, що в квітні жителів нашої країни чекає приємна і тепла погода, але все кардинально зміниться з приходом останнього місяця весни.

Як повідомляв портал "Знай.uа": відомо, що піст на Страсному тижні найсуворіший. У той же час існують деякі правила, які стосуються не тільки їжі, але також і внутрішнього стану людини.

Також "Знай.uа" писав, що Великий піст завершується святкуванням Великодня – одного з найулюбленіших свят християн. Українцям розповіли, скільки вихідних вони отримають в цьому році.