Різні хитрощі шахраїв - вже давно не новина для українців. Багато хто готовий до можливих випадів у свою сторону і тому просто не звертають на це увагу. Але українців спантеличила нова хитрість злочинців, про що повідомляє українка Інна в спільноті "Підслухано Олександрівка" в соціальній мережі Facebook.

"...зателефонували з цього номера. Хлопець сказав, що він від служби безпеки банку і з моєї картки півгодини тому намагалися зняти гроші, але так як два рази був невірно введений пін-код, операцію було заблоковано і тепер їм треба дізнатися, в якому з банків у мене є картки, щоб зв'язатися з їх службою безпеки та повідомити про це... Очевидно шахрайство, але в чому його суть? ну ... вони знають мій номер телефону, ну ... дізналися в якому з банків картки і що далі?" - пише Інна.

Українці в коментарях намагаються знайти відповіді на запитання та допомогти дівчині розібратися з ситуацією:
"У нього можуть бути знайомі співробітники цього ж банку.", "Дзвонили до мене теж. Ну і що. Сказав що у мене немає картки і досвідос.Банк СМС-ки надсилає.", "У мене вчора таке було. І таке ж питали".

Шахрай
Шахрай

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Також, читачі розповідають про подібні історії, які сталися з ними по неуважності:

"Лохонуло і мене роки три тому. Перевели нас в Ощад, отримав зарплатну картку. Дзвінок: - ВИ, такий-то і такий-то, вчора отримали нову картку в нашому банку, ми - СБ банку, вводимо новий ступінь захисту від шахрайства, тому просимо Вас повідомити чотири останні цифри картки та код на магнітній стрічці. Я і повідомив! Але за півгодини схаменувся, подзвонив у банк, мені сказали що це - шахрайство і, оскільки було 3 спроби зняти кошти, заблокували цю карту."

Один з українців все-таки розповів про тонкощі схеми, описаної дівчиною:
"...Дзвонить мені покупець, каже, що буде купувати, запитує номер картки. Звичайно я її повідомила, вказала своє прізвище, щоб він випадково не помилився. Після цього кілька разів він дзвонив і питав прийшли гроші, а їх все не було. Через деякий час дзвонить СБ банку (читай "шахрай") і каже: "так мовляв і так, ви фізична особа, а гроші хочуть перекинути вам від юридичної, треба підтвердження" і попутно випитує скільки грошей на карті.Кажу: там мінус три тисячі, кредит тільки взяла. І тут у цього "співробітника банку" міняється голос і вже зовсім не ввічливим тоном каже: "шо вобще грошей немає?" і кладе трубку! Вони хотіли зняти гроші з картки, з банкомату або через Приват24. У банкоматі можна без картки знімати, просто на тел приходить смс з кодом, типу "працівник банку" говорить вам щось про підтвердження операції (локшину вішає), ви називаєте код і знімають гроші. Або в Приват24 змінюють ваш пароль в кабінеті і швидко перекидають ваші грошики собі."

Нагадаємо, достатньо лише смартфону: шахраї запустили "аферу по-українськи", жертвою може стати кожен.