КП "Черкассиводоканал" закликало українців не викидати у каналізацію сміття, яке може стати загрозою для роботи системи водовідведення міста і чистоти навколишнього середовища.

Як повідомляється, працівникам водоканалу доводиться ліквідувати понад 50 каналізаційних засмічень щодня у самих тільки Черкасах. Як правило, промивати труби доводиться через порушення правил користування каналізацією.

Більшість українців, на жаль, використовує унітаз не за призначенням - як смітник. Вони відправляють туди побутові відходи, які зупиняють роботу мереж водовідведення. Сміття також потрапляє у каналізаційну насосну станцію і ускладнює роботу обладнання.

Варто зауважити, що міська каналізаційна система не підходить для утилізації сміття і викидати у неї побутові відходи заборонено.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Що не можна викидати у каналізацію:

1. Залишки їжі: кістки від риби і м'яса, залишки жиру, зіпсовані овочі та фрукти, огризки, кісточки від вишень та інших плодів, шкірку від кавунів і динь тощо.
2. Засоби особистої гігієни, підгузки.
3. Чайну і кавову заварку.
4. Ганчірки, мочалки, губки для миття посуду.
5. Поліетиленові пакети, залишки упаковок продуктів.
6. Жувальні гумки, зубні нитки, пластирі і тому подібне.
7. Використаний наповнювач від котячого туалету.
8. Мертвих акваріумних рибок, щурів, хом'яків тощо.
9. Предмети з пластику, скла, металу.
10. Будівельне сміття.

Нагадаємо, у той час, як вся країна вибирала Україні наступного президента, український журналіст і блогер Денис Казанський відвідав Луганську область і побачив, як насправді живуть там українці і за кого голосують місцеві жителі.

Раніше Знай.uа повідомляв, виплати монетизованих субсидій українцям здійснюватимуть ще два місяці - у квітні і травні. Також дана програма збережеться і на наступний опалювальний сезон.

Також Знай.uа писав, вже у травні 2019 року в Україні повноцінно стартує комунальна реформа. Саме з цього часу почне працювати закон про комерційний облік комунальних послуг і новий базовий закон про ЖКП.