Національний банк України (НБУ) опублікував офіційний курс іноземної валюти по відношенню до гривні на понеділок, 22 квітня. Стало відомо, що у порівнянні з попереднім банківським днем, гривня трохи зміцнила свої позиції по відношенню до долара, і опинилася на рівні 26,85 грн/долар. Про це передає прес-служба регулятора.

банкомат
банкомат

Курс долара Нацбанку на 22 квітня

Офіційні курси валют встановлено на такому рівні:

- 100 доларів США – 2685.3970 гривень;

- 100 євро – 3021.0716 гривень;

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, що курс долара на 19 квітня становить 2683.7655 гривень за 100 доларів, а курс євро - 3019.2362 за 100 євро.

Раніше повідомлялося, що в п'ятницю, 19 березня, міжбанк спокійно закінчив передвиборчий тиждень: долар впав на 2 коп, зупинившись на рівні 26,83-26,86 гривень за долар.

Про це стало зрозуміло зі слів начальника управління дилінгових операцій Райффайзен банку Аваль Юрія Гріненка.

Вранці була зроблена спробу підняти валютне котирування, яке досягло 27,0 гривень за долар. Однак, ситуація стабілізувалася лише після того, як на ринку з'явилися великі продавці агропідприємств і металургійних заводів.

Виявилося, що чутки про попит на валюту виявилися не такими вже й великими, котирування трохи заспокоїлося. Через Страсну п'ятниці в США і Європі, безготівкова торгівля в Україні відбувалася на умовах tom — з постачанням на наступний робочий день.

Таким чином, на торги впливали вже звичні ризики та фактори.

Нагадаємо, стурбовані українці масово почали знімати свою готівку в банкоматах Приватбанку, так як поповзли чутки про збільшення лімітів у фінустанові.

Раніше Знай.uа повідомляв, окружний адміністративний суд Києва виніс ще одне рішення на користь Ігоря Коломойського по справі про націоналізацію Приватбанку.

Також Знай.uа писав, Україна останнім часом часто потрапляє у "сумних" рейтингів. Цього разу для нас знову знайшлося місце серед "найбільш нещасних економік світу".