У мережі з'явилося фото оголошення одній із звичайних харківських лікарень. У ньому говорилося про те, що клініка проводить вакцинацію від грипу. Проте все виявилося не так просто. Відповідний пост з'явився в Telegram-каналі XX.

Мешканці Харкова обурені, що в лікарні хоча і можуть зробити вакцинацію, але там немає безпосередньо вакцини, яку кожен пацієнт повинен купити і принести самостійно. Особливо всіх шокувала детальна інструкція про те, як саме потрібно доставити її в кабінет лікаря. Квест замість звичайної сезонній процедури.

"Вакцини є в аптеках під замовлення. Перед вакцинацією обов'язковий огляд лікаря-терапевта. Вакцина купується в день вакцинації, з моменту продажу вакцини до вакцинації не повинно пройти більше двох годин! Вакцина доставляється в холоді (термосумка, термос). При продажу вакцини брати сертифікат на неї", - сказано в оголошенні лікарні.

Крім того, нижче вказано, кому бажано вакцинуватися. Серед людей, які перебувають у групі ризику: літні люди старше 60 років, з підвищеною масою тіла, вагітні, з хронічними захворюваннями та ті, хто має множинні контакти з людьми, тобто співробітники дитячих колективів, медпрацівники і працюють у сфері обслуговування.

Популярні новини зараз
А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми
Показати ще

Харків'яни обурилися такими умовами і навіть порівняли вакцинацію з культовим фільмом.

"Х**ва вакцинація. Купи вакцину сам, принеси в термосі в лікарню не пізніше, ніж через дві години, сертифікат дай. Прям б**ть викрасти за 60 секунд. Це цивілізація?", - пишуть на каналі.

Раніше повідомлялося, що, як відомо, в Україні почала діяти медична реформа. Впровадження змін на практиці передбачає три загальних етапи, які потрібно реалізувати. Підписання українцями декларацій з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром – перший з них.

Відтепер з 1 квітня отримати доступ до вузьких фахівців і безкоштовних медпослуг, українці зможуть тільки, якщо підписали декларацію з сімейним лікарем, терапевтом або педіатром.

"Тут є важливий нюанс, якщо необхідно буде провести додаткові аналізи та обстеження за направленням лікаря приватного закладу, то вони проводяться на договірній основі між установами охорони здоров'я. Тобто або потрібно буде заплатити за додаткові консультації з вузькими спеціалістами (вторинна медична допомога), або отримати направлення в комунальне медзаклад. Втім, подібна схема зараз діє і в комунальних поліклініках", - зазначає медик Інга Ткаченко.

Нагадаємо, смертельна хвороба вдарила з новою силою.

Як повідомляв Знай. ua, смертельно небезпечна хвороба косить дітей на Донбасі.

Знай. ua писав, що смертельно заразні істоти почали полювання на українців.