У середу, 24 квітня, місцеві жителі Запоріжжя помітили недалеко від кільця на Північному шосе дивний тепловіз. Примітно, що техніку Укрзалізниці відразу прозвали "вбивцею". Відповідний відеоролик з'явився на YouTube-каналі "Індустріалка".

Варто відзначити, що на опублікованих кадрах можна чітко розгледіти зовнішній вигляд тепловоза. Так, техніка дуже сильно чадить, випускаючи пари гарі в повітря українського Запоріжжя.

Раніше ми писали про те, що український національний залізничний перевізник компанія "Укрзалізниця" купує деталі виготовлені в Російській Федерації за завищеною у кілька разів ціною. Цим вона створює штучні умови на тендерах для потрібних фірм.

За інформацією фахівців, у вересні 2018 року філія "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Українська залізниця" провела тендер на закупівлю локомотивних швидкостемірів і запчастин до них загальною вартістю 25,5 млн грн. У тендері взяли участь два учасника - ТОВ "Електротех" і ТОВ "НТП "Трансінвест", чиї пропозиції відрізнялися лише на одну тисячу гривень, але "конкуренти" не знижували ціни.

Популярні новини зараз
Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Нагадаємо, що "Укрзалізниця" часто шокує пасажирів умовами перевезення. Так, на цей раз радник голови Херсонської міської ради Галина Ляшевська зафіксувала на фото умови в поїзді №109 / 110 за маршрутом Херсон-Львів. Відповідні фото вона опублікувала на особистій сторінці в соціальній мережі Facebook.

Як повідомляв портал Знай.uа, "Укрзалізниця" змінює тарифи на використання своїх вагонів для перевезення вантажів. Для більшості видів вагонів ціна збільшиться, однак для деяких — вартість оренди навпаки зменшиться. Тарифи на використання вагонів формуються в залежності від індексу цін виробників і вартості ремонту вагонів.

Також портал Знай.uа писав, що звичні фіранки у вагонах поїздів Укрзалізниці скоро зникнуть. Їм на зміну прийдуть сучасні ролети. Оновлення вагонів тривають, і ці ролети - лише продовження капітального ремонту.