Росія стверджує, що український політв'язень Олег Сенцов не піддавався жорстокому поводженню під час затримання, а зафіксовані у нього гематоми і садна мають "альтернативне походження".

Про це повідомляють російські ЗМІ.

Наразі вже відомо, що скарга Сенцова слухається у Європейському суді з прав людини.

Відомо, що захист Сенцова прямо заявив, що зізнання фігурантів справи були отримані під тортурами, всі наявні докази - сфабриковані, а сам судовий процес був політично мотивованим. У свою чергу судді ЄСПЛ поставили російським представникам конкретні питання з цього приводу.

Олег Сенцов
Олег Сенцов

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Так, садна у синці у Сенцова російська сторона пояснила тим, що під час арешту і обшуку у домівці режисера, він "на нетривалий час був притиснутий обличчям до стіни".

Більше того росіяни вважають, що питання щодо фальсифікації доказів знаходиться поза компетенцією ЄСПЛ. При цьому влада РФ наполягає, що звинувачення Сенцова розглядав "суд, створений на підставі закону", а вирок не був заснований на свідченнях, отриманих під тиском.

Варто нагадати, що у четвер, 21 березня, у російському Ростові-на-Дону розпочалися дебати у справі українського політв'язня Павла Гриба. Сам бранець Кремля Павло розповів, що почувається кепсько. Скаржиться, що належної медичної допомоги йому не надають.

Нагадаємо, у анексованому Росією Криму стався новий інцидент із арештом - стало відомо про затримання скандального екс-президента півострову Юрія Мєшкова.

Як повідомляв "Знай.ua", окупанти продовжують переслідування архієпископа Кримської єпархії Православної церкви України Климента у анексованому Криму, справу проти нього не закрили.

Також "Знай.ua" писав, що користувачі у мережі активно обговорюють історію росіянина Володимира Єгорова. Електрик Володимир вивісив на своєму будинку у Тверській області, що в Росії український прапор на знак підтримки українського політв'язня у РФ Олега Сенцова.

Зеленський - це український Макрон: якими будуть перші кроки нового президента України - Андрусів