В Україні вже стартував сезон "шашличних" вихідних та паркового відпочинку. Варто зазначити той факт, що в таких місцях можна наткнутися на використані шприци або голки. Про це питання вже потурбувалася блогероміністр Уляна Супрун і у соцмережі Facebook дала українцям кілька порад.

Уляна Супрун
Уляна Супрун

"Через поранення голкою можуть передаватися ВІЛ, гепатит В і С, герпес, малярія, сифіліс, дифтерія і ще кілька десятків інших парентеральних інфекцій. Але шанси зараження патогенами крові з голки дуже низькі. ...На відміну від ситуації з медичними працівниками, джерело крові в голках і шприцах, які знаходяться на вулиці, зазвичай невідоме. До того ж, поранення не відбувається відразу після використання голки, вона рідко містить залишки свіжої крові, а вірус, який міг бути в крові, піддався впливу світла і температури. Внаслідок цього ризики зменшуються", - розповіла Супрун.

Зайнялися прибиранням в парку чи вийшли на прогулянку і знайшли використаний шприц. Що робити? Перш за все не панікуйте...

Geplaatst door Уляна Супрун op Zaterdag 27 april 2019

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

При цьому Супрун розповіла, що необхідно зробити у разі уколу:

-зачекайте, щоб кровотеча пройшла сама протягом декількох хвилин;

-промийте рану водою;

-не намагайтеся очистити рану або відсмоктувати кров;

-висушіть і заклейте рану пластиром;

-відправляйтеся в найближчий травмпункт або кабінет довіри, центру ВІЛ/Сніду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що очистити організм від шлаків, допоможуть не соки, клізми або рис, а голодування. Про це у своєму Facebook написала виконуюча обов'язки міністра охорони здоров'я Уляна Супрун.

Нагадаємо, медики змінили норми тиску: ці параметри повинні вас насторожити.

Як повідомляв Знай.uа помилка хірургів позбавила жінку найголовнішого: "вибачте, не ті видалили".

Також Знай.uа писав, нервові клітини відновлюються: Супрун вразила українців заявою.