Канадський фестиваль тюльпанів

Фестиваль відзначають в Оттаві на початку травня протягом двох тижнів. Щороку в столиці безліч різнокольорових тюльпанів. А все через давню традиці дарувати тюльпани Канаді від голландців. Традиція з'явилася, тому що під час Другої світової війни Канада дала притулок королівському дому Нідерландів, так народилася королева Маргрієт, але щоб стати спадкоємицею трону, їй потрібно було народитися в рідній країні. Канада проголосила кімнату, в якій вона народилася, частиною Нідерландів. Коли в 1945 року сім'я повернулася на батьківщину, принцеса Юліана відправила в дар Канаді 100 тис. тюльпанових цибулин.

В Оттаві є цілі тури по місцях з тюльпанами. У парку на Парламентському пагорбі проходять виставки, по каналу Рідо – флотилія квітів, уздовж набережної каналу теж радують око мешканців та гостей безліч квітучих тюльпанів.

День книги в Німеччині

У Німеччині цей день завжди відзначають 10 травня. Дату обрали тому що в той же день в 1933 році в багатьох німецьких містах абсолютно варварськи націонал-соціалісти спалювали книги, які були неугодні режиму Гітлера. Зараз в Берліні на площі Бебельплатц, де теж палили книги, є дивовижний пам'ятник «Потонула бібліотека». Під товстим склом у центрі площі знаходиться біла кімната з книжковими полицями, і всі вони порожні. Перехожих притягує світло з-під скла. Поряд напис: «На цій площі 10 травня 1933 року нацистські студенти палили книги».

Популярні новини зараз
Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома
Показати ще

Православні свята:

  • Преподобного Стефана, ігумена Печерського, єпископа Володимиро-Волинського.
  • Симеона Єрусалимського, апостола від 70-ти.
  • 2 седмиця по Великодню.
  • Пісний день.

Семен Ранопашець

У цей день православна церква вшановує Симеона — священномученика, одного з 70-ти апостолів. На Русі вже починався період оранки, але для Півночі та Центра вона була ранньою. Щоб точно знати, чи можна сіяти зерно, потрібно було покласти на землю обидві руки і перевірити, на скільки вона тепла. Також починали орати тоді, коли вже були листя на деревах.

Народні прикмети на 10 травня

Іменини в цей день

Анастасія, Георгій, Іван, Іларіон, Марія, Микола, Павло, Петро, Семен, Сергій, Степан

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.