Найважливіше та найцікавіше, що публікувалося сьогодні, 16 травня.

Петля для Парубія, веселий Лещенко, втрачений син Порошенка: як проходило голосування за інавгурацію Зеленського

Верховна Рада
Верховна Рада

Сьогодні, 16 травня, у день вишиванки, народні депутати нарешті визначилися з датою інавгурації. Присягу перед українським народом Володимир Зеленський прийме 20 травня о десятій ранку.

Кореспондент Знай.uа був присутній при цьому доленосному голосуванні. До речі, виступи депутатів та саме голосування, зайняло менше години. Тому питання про те, чому спікер ВР Андрій Парубій майже місяць тягнув з ним – залишається відкритим.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Проти Лещенко порушили кримінальну справу: подробиці

Спеціалізована антикорупційна прокуратура порушила кримінальну справу проти народного депутата Сергія Лещенко за покупку квартири в центрі Києва.

Про це повідомила прес-служба САП.

Зараз вже відомо, що прокурори САП відкрили кримінальне провадження за фактом "можливого отримання хабара". В САП додали, що почали слідство через певні публікації у ЗМІ нібито нардеп придбав квартиру за кошти, які отримав у вигляді неправомірної вигоди.

Розпуск Верховної Ради: депутати б'ються за теплі крісла до останнього

Верховна Рада України
Верховна Рада України

В Україні ведуться розмови щодо розпуску парламенту після інавгурації Володимира Зеленського. Однак часу на те, щоб розпустити депутатів Верховної Ради залишилося обмаль. До того ж, якщо найближчим часом у Раді оголосять про відсутність коаліції, то парламент буде 30 днів на створення нової.

Ірина Геращенко йде з посади: спасибі Порошенко

Ірина Геращенко
Ірина Геращенко

Перший заступник голови Верховної Ради Ірина Геращенко написала заяву про відставку з посади уповноваженого президента з мирного врегулювання ситуації на Донбасі і представниці України в гуманітарній підгрупі в Мінську.

Масштабна природна катастрофа, порожні обіцянки окупантів і рабська праця: що змінилося за рік після відкриття Кримського мосту

Кримський міст
Кримський міст

Незаконно зведений окупантами Кримський міст ось уже рік відкритий для автомобілів. 15 травня 2018 року президент РФ Володимир Путін офіційно приймав його в експлуатацію. На наступний день проїзд відкрили для всіх.

Однак хвалений Путіним і російськими ЗМІ Кримський міст не приніс помітної користі півострову, пише Крим. Реалії.