Верифікацію українських субсидіантів цього року посилять. Це не означає, що у домівки буде приходити інспекція. Перевірки проводитимуть не лише для осіб, які отримують субсидію на ЖКП, серед тих, кого перевірять, опиняться пенсіонери і всі, хто отримує якісь виплати від держави.

Субсидії 2018 в Україні
Субсидії 2018 в Україні

Інформацію про одержувачів субсидії чи претендентів на виплати буде заноситися до спеціальної платформи: ПІБ, дата і місце народження, паспортні дані, ІПН, унікальний номер запису в Єдиному державному демографічному реєстрі, адреса реєстрації та фактичного проживання, банківські рахунки та інформація, що підтверджує право на отримання допомоги.

Інформацію будуть зіставляти з різних електронних баз даних. Зокрема, можна буде визначити, що субсидіант здійснював покупки на суму більше 50 тис. грн., що є підставою для скасування допомоги.

Варто зазначити, що у Верховній Раді на розгляді зараз поданий Кабміном законопроект. Він передбачає більш жорсткі перевірки. Після прийняття документа верифікація буде проходити в 3 етапи: перед отриманням допомоги, під час і після. Держава буде мати право перевіряти колишнього субсидіанта протягом 3 років після того, як він втратив право на допомогу. Якщо перевірка виявить порушення, незаконно отриману субсидію доведеться повернути державі.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

Нагадаємо, Кабінет міністрів вирішив цього року "урізати" субсидії ще більше.

Як повідомляв портал Знай.ua, субсидії безробітним, боржникам і орендарям.

Також Знай.ua писав про те, що пенсію підвищать двічі: хто і скільки отримає в цьому році.