На українському ринку нерухомості очікуються кардинальні зміни. Зокрема, брокеру без ліцензії можна буде не оплачувати послуги, а ріелтерські послуги добряче виростуть в ціні. Все тому, що експертів з нерухомості змусять проходить тести і отримувати сертифікати.

Даний законопроект оприлюднили для обговорення і діяти він почне через півтора року після його публікації, передає NewFormat

Цікаво, що дія майбутнього закону не поширюватиметься на операції купівлі, продажу або оренди, укладені людьми самостійно, без залучення брокерів або агентів по нерухомості (помічників брокера). Це означає, що люди змусять стати максимум компетентними у питаннях нерухомості.

нерухомість
нерухомість

Щоб здійснювати брокерську діяльність, суб'єкт господарювання повинен відповідати основним критеріям: мати у штаті хоча б одного брокера з нерухомості, скласти іспити і отримати відповідний сертифікат, мати свідоцтво на право заняття брокерською діяльністю в сфері нерухомості, тощо.

Примітно, що за новим законом відмовляються від поняття "ріелтор", оскільки цей термін є зареєстрованою торговою маркою, що належить Національній асоціації ріелторів США. Також для гравців ринку розроблять спеціальний кодекс етики і стандартів практики брокера. Порушивши положення якого можна залишитися без ліцензії.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Обличчя заросло волоссям: 26-річна африканка раптово перестала голитися і отримала вау-ефект "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп
Показати ще

Соціальне житло
Соціальне житло

Нагадаємо, Кабінет міністрів вирішив у цьому році "урізати" субсидії ще більше.

Як повідомляв портал Знай.uа, субсидії безробітним, боржникам і орендарям.

Також Знай.uа писав про те, що пенсію підвищать двічі: хто і скільки отримає в цьому році.