Українські теплоенерго почали встановлювати в житлових багатоповерхівках загальнобудинкові лічильники води. До цього зобовязує новий закон про ЖКГ. Втім жителі багатоповерхівок категорично проти цього.

Про це пише UBR.

Справа у тому, що тепер люди платитимуть не за реально використані кубометри води у валсних квартирах, а й змушені будуть покривати з власної кишені усі витрати (наприклад, якщо прорве трубу), і платити за сусідів, житло яких не обладнано квартирними лічильниками.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

комуналка

Популярні новини зараз
Будуть мобілізовані до ЗСУ: Рада прийняла важливе рішення Нові тарифи на газ в Україні: скільки він коштуватиме до квітня 2025 року 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Також українці скаржаться, що крім сплати за лічильниками на їх плечі покладуть також витрати за встановлення, обслуговування та повірки цих лічильників.

Як працює новий закон

З 1 травня 2019 року вода та опалення подається тільки до вузла комерційного обліку (загальнобудинкового лічильника води або опалення). Все, що відбувається всередині будинку постачальників послуги не цікавить. Іншими словами, з травня лічильником комерційного обліку вважається не квартирне, а будинковий прилад обліку.

лічильник

Утворилася різниця між показами загальнобудинкового лічильника і всіх квартирних лічильників будуть рівномірно розподілятися на споживачів цього будинку. На додачу до їх індивідуально спожитих ресурсів.

Нагадаємо, в українців відберуть житло за несплату комуналки.

Як повідомляв Знай. ua, на що українці спускають нечувані суми.

Також Знай. ua писав, що українці можуть собі дозволити на мінімалку.