Супермаркети непомітно видурюють в україців купу грошей, підсовуючи товар під виглядом акцій, знижок чи навіть шляхом обману на вагах. Фахівці дали кілька порад, як невтратити гроші та на що обов'язково потрібно звертати увагу.

Обважування

Один із головних способів обману довірливих покупців, звісно, обважування, - пише OBOZREVATEL.

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

супермаркет

Киянин Андрій Коваленко розповів історію, як він в одній відомій мережі купував сирокопчену ковбасу.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

"Я не люблю стояти у чергах і зазвичай беру вже упаковану у плівку ковбасу з цінником. Але тут треба було її нарізати, бо брав у офіс, ми там відзначали свято. Вибрав половину палиці, вже упакована, на ціннику написано 350 грамів і ціна 72 грн 45 коп. Іду до продавця і прошу нарізати. Жінка пручається, мовляв, у них не прийнято нарізати вже упаковану ковбасу. Але потім погодилася", — зазначив Коваленко.

І тільки на касі чоловік звернув увагу, що ціна на ковбасу вже у нарізаному вигляді раптом стала меншою.

"Там різниця була невелика, десь 4-5 грн. Але сам факт! Виходить, вони нас обважують, додають вагу в упаковки", — обурюється покупець.

Подібна історія сталсь і з жительною Одеси, яку обважили на нарізаному сирі. Жінка переважила вдома товар та з'ясувала, що там бракує кілька шматків. Різниця виявиласьу 15 грамів.

"Судячи з усього, вони зважують сир вже на підкладці і загорнутий у товстий шар поліетилену", — каже Світлана.

Фахівці підтверджують, що дійсно, в магазинах іноді вага товару рахується разом із тарою. А якщо товар дорогий, то різниця може бути досить суттєвою.

Лід за ціною риби

Крім того, в супермаркетах часто "обтяжують" м'ясо і рибу водою. Нормою вважається шар льоду 5-6%. Хоча варто памятати, що при розморозці продукт може втратити у вазі близько 20%. Тому, купуючи заморожені продукти ви насправді ніого не економите, тому краще взяти, хоч і дорожчу, але свіжу рибу.

Акції

Улюблене заняття менеджерів супермаркетів обманювати з акціями. Навіть якщо товар лежить на спеціальній полиці з товарами зі знижками, це ще не означає, що акція на нього не закінчилася.

Перевіряйте чек

Після розрахунку краще на хвилину затриматися біля каси та переглянути чек. Часто буває, що ви купили один товар, а у чеку вибили інший, до того ж з більшою ціною.
Нагадаємо, ціни на продукти в Харкові можуть побити всі рекорди.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям показали, якого рівня досягла інфляція.

Також Знай.ua писав про те, що експерти прогнозують дефіцит на найпопулярнішу в Україні крупу - гречку.