У православному церковному календарі це день пам'яті двох святих з одним ім'ям Іустин: Іустина Філософа і Іустина Римського, а також інших мучеників, які постраждали в один і той же час за християнську віру. Інші назви свята: «Устинів день», «День Устина і Харитона», «Устин і Харитон».

Юстин Філософ жив в кінці 1 століття в місті Сихемі. Йому в ранні роки подобалася філософія, а в 30 років він вирішив стати християнином і пішов проповідувати в Римській імперії. Скоро він відкрив навіть училище, щоб розповідати про християнську філософію. В середині 2 століття він зміг переконати імператора Пія не переслідувати християн. Один заздрісник обмовив його під час суду в Римі, Іустина катували, а потім стратили.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Разом з ним також постраждали за віру Іустин Римський, Харитон, Євелпіст, Іеракс, Пеон, Валеріан, Іуст і Харита. Юстин Філософ підбадьорював їх в темниці тому вони відмовилися принести жертви богам язичників, тому стратили і їх.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня
Показати ще

Що не можна робити 14 червня

Дівчатам не можна в цей вірити красномовним хлопцям, особливо не з їхнього міста. Вони швидше за все набрешуть і розкажуть про свої неіснуюі заслуги. І все тільки заради того, щоб дівчина закохалася, а він її потім кине. Також часто в цей день ходять до лісу за цілющими травами, але їх не можна виривати з коренем. Навіть якщо вам потрібен сам корінь в лікувальних цілях, то візьміть тільки його частину. Ще в Устинів день забороняється ставити паркан, інакше може статися пожежа

Народні прикмети на 15 червня

Приказки та прикмети

  • Зоря пофарбована в яскраво-червоний колір - жито теж буде з червоним наливом.
  • Вранці небо чисте і ясне - добре дозріє жито.
  • Ранкова веселка - до дощу.
  • Похмурий ранок віщує хороший врожай ярих культур.
  • Вранішнє сонця бліде - до вечора піде дощ.
  • Вітер дме з західного боку - найближчим часом буде погіршення погоди.
  • Дощ іде на Устина - буде хороший урожай конопель та льону.
  • Якщо на небі хмари, але жовтець не закрили квіти, значить дощу не буде.
  • Народжені 14 червня суворі і суворі. Вони всього досягають в зрілі роки. Їх захищає інжир.

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом на початку літа. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.