Міністерство соціальної політики України, зважаючи на позицію НКРЕКУ про неправомірність дій операторів газорозподільних мереж, виступили з ініціативою внести зміни в Постанову КМУ № 848, пише Хвиля.

Вони передбачають право українців, які отримують субсидії, на автоматичне перепризначення допомоги на новий період при наявності "сумнівного" боргу за газ. Субсидіанти відзначають, що останнім часом вони отримують платіжки, в яких вказані великі борги, при цьому їх походження не зовсім зрозуміло, враховуючи своєчасний розрахунок. З цієї причини уряд вирішив не враховувати ці "сумнівні" борги.

Перерахунок субсидій

У травні, на вимогу постанови КМУ №848, всі постачальники природного газу будуть зобов'язані направити до місцевих управлінь соцзахисту дані про наявність простроченої заборгованості без вказівки нарахувань за так звані коефіцієнти. Після цього, на підставі цих даних відбудеться перепризначення субсидії.

Для тих, хто своєчасно і в повному обсязі розраховується за газ, передбачено право на готівкову субсидію. Ті українці, хто має борги за спожитий газ, будуть переведені на безготівкову форму монетизації. Борги сумнівного походження ні в першому, ні в другому випадку не будуть впливати на процес перепризначення субсидій.

Популярні новини зараз
Замість відключення – щоденна пеня: комунальники попередили боржників Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Перерахунок субсидій

Читай Знай.ua в оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в Пенсійному фонді України заявили, що середня заробітна плата в нашій країні в лютому склала майже 8,4 тисячі гривень.

Як повідомляв портал "Знай.uа", в наступному місяці українцям роздадуть разову грошову допомогу. Соцвиплати зможуть отримати кілька категорій населення. Разову соціальну допомогу планують виплачувати щорічно, отримати її можна буде в період з 20 березня до 5 травня.

Також "Знай.uа" писав, що монетизація субсидій привела до валу звернень від їх одержувачів в управління соцзахисту. Проте 13% нарахованих субсидій громадяни так і не отримали. І, як виявилося, проблема в тому, що люди не можуть отримати кошти живими грошима.