Гаханбар Ардвісури Анахіти

Це зороастрійське свято, яке відзначають, коли Сонце в 19 градусі Раку. День вважається особливим, одним з міси Великих святом. Він символізує злиття природи і людини, гармонію між ними. Свято присвячують богині Ардвісуре Анахіте. Вона – втілення краси, любові і жіночності, в іранській міфології богиня родючості, небесних вод. Ці води дають початок річкам і роблять землю плодючою. День ще називають Водосвяття. Вважається, що у води з'являється можливість очищати від гріхів і треба обов'язково купатися у відкритій водоймі. Потім надіти новий одяг, сплести вінок, поворожити по ліліях, а поріг будинку обсипати квітами, щоб привабити багатство і щастя.

Фестиваль «Смак Чикаго»

Цей фестиваль вважається найбільшим кулінарним фестивалем на Середньому Заході. Його проводять щороку в липні в Чикаго, і зараз це свято триває 5 днів. Вперше таке свято провели в День Незалежності США в 1980 рік. Тоді він тривав один день і фінансувався міською владою. На свято зібралося 250 тисяч осіб, і з кожним роком їх все більше, фестиваль триває довше і займає все більше місця.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Зараз фестиваль проводять в Грант Парку в центрі Чикаго під відкритим небом. По території безліч наметів і тентів, де готують і дегустують різні страви. Вибір просто величезний: тут і етнічні, і екзотичні страви. А більше 70 ресторанів пропонують тут свої найкращі страви. І все це різноманіття кулінарних шедеврів, розташованих в одному місці, відвідувачі можуть спробувати

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Православні свята:

  • Знайдення мощей преподобного Амвросія Оптинського.
  • Праведної Іоанни мироносиці.
  • Преподобного Сампсона странноприїмця.

Самсон Сіногній

Сьогодні вшановують пам'ять преподобного Сампсона странноприїмця. Наші предки назвали його Сеногноем, тому що дуже часто в цей час йшли дощі і все сіно, яке заготовили, починало намокати і гнити. Дощ цей день обіцяв мокру погоду ще на 7 тижнів, аж до бабиного літа. У деяких регіонах був звичай приводити коня в церкву і окропляти святою водою. Робили це перед повторним розорювання полів.

Народні прикмети на 10 липня

Іменини в цей день

Олександр, Амбрось, Володимир, Георгій, Іван, Мартин, Петро, Самсон

Як повідомляв портал Знай.ua, економісти спрогнозували хороші перспективи для української національної валюти. Що буде з доларом літом. Українці відчують дежавю.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що незважаючи на те, що споживчий настрій українців постійно падає, вони продовжують купувати все більше різних продуктів. На що більше всього грошей витрачають українці? Ці цифри відкриють очі на гірку правду.