Всесвітній день бездомних тварин

Цей день завжди відзначають у третю суботу серпня. Ініціатором дня стало Міжнародне товариство прав тварин в 1992 році. Дата – не свято, а тільки привід звернути до цієї проблеми і розповісти про неї як можна більшій кількості людей. В усьому світі проходять просвітницькі та благодійні заходи. Волонтери проводять конкурси, концерти, аукціони, допомагають збирати кошти для бездомних тварин, особливо собак і кішок.

Одним із завдань цього дня є пробудження свідомого ставлення до своєї ролі у власників звірів. Саме через несвідомість і небажання брати відповідальність безліч тварин постійно стають бездомними. А далі йде час неконтрольованого розмноження. Тому деякі ветеринарні клініки проводять стерилізацію кішок і собак безкоштовно.

Читай Знай.ua у оновленому чаті Viber! Приєднуйтесь!

Чудові новини!

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Тепер Знай.ua став ще ближче і доступніше. Швидше завантажуй додатки для Android або IOS і залишайся в курсі останніх подій. Усе це у неповторній подачі журналістів нашого порталу!

Великий тиждень Більбао в Іспанії

Це найголовніше свято в цьому іспанському місті. Його відзначають протягом 9 днів, починають в суботу одразу після 15 серпня. Свято стало офіційним тільки в 1978 році, але і раніше в цей час проходили різні веселі заходи. Саме в 1978 році уряд оголосив конкурс на кращу ідею для свята і переможцями стала маскарадна група Тксомина Барульо. За її проектом всі справи свята розділили між маскарадними групами і мерією.

Про початок свята сповіщає ракета, яку запускає жінка, її називають «чупинера». Її вибирають із жінок маскарадної групи. Для торжества вона одягає червоний жакет, чорну спідницю і червоний берет з вишитим щитом Більбао і лаковані туфлі. Офіційний символ свята – лялька Марихайя – товстуха з руками, піднятими до неба. Також протягом тижня проводять різні веселі заходи, святкові концерти і конкурси феєрверків.

Православні свята:

  • Семи отроків, іже в Ефесі.
  • Преподобномучениці Євдокії Римлянині.
  • Пісний день.

Авдотья Вільшанка, Огуречница, Сіногнойка

В цей день відзначають пам'ять святої Євдокії (в російській традиції — Авдотьї). В цей день в останній раз збирали огірки, а потім вони вже просто не ростуть. Бадилля не треба зібрати в компостну яму, поки вона не висохла. Також збирають урожай часнику і цибулі. Сіногнойкою Авдотья стала, тому що часто у цей день йшли дощі, а через них мокло і гнило сіно.

Народні прикмети на 17 серпня

Іменини в цей день

Олексій, Андрій, Дарина, Денис, Дмитро, Євдокія (Авдотья), Іван, Ірина, Ія, Костянтин, Кузьма, Максиміліан, Марфа, Михайло, Семен

Як повідомляв портал Знай.ua фінансовий гороскоп на серпень 2019 для всіх знаків Зодіаку показав, хто отримає казкові гроші і грандіозний кар'єрний успіх. Кому пощастить в останній місяць літа розповідає знаменитий астролог Павло Глоба.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, які дні стануть справжнім пеклом, особливо для метеочутливих людей у 2019 році. Став відомий повний календар магнітних бур на другу половину року.