Звільнений з російської в'язниці режисер Олег Сенцов передав Володимиру Зеленському пластикову синьо-жовту банку зі своєї тюремної биркою.

Відповідний жест він зробив на шістнадцятої щорічної зустрічі Ялтинської Європейської Стратегії (YES) в Києві.

Сенцов попросив президента якомога швидше наповнити її бирками звільнених українців з російського ув'язнення.

"В російських в'язницях ув'язнених є нагрудні знаки. Це мій. Червона смуга означає: "схильний до втечі", "спецузник","спецконтроль", тощо. Я забрав її з собою на пам'ять", - сказав він.

Популярні новини зараз
Елітні татусі із синами "раптово" стали інвалідами: викрито схему "ухилення" від ТЦК В Україні хочуть позбавитися хрущовок: що чекає на власників житла Зміни у військовому обліку: українським чоловікам видадуть новий документ Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею
Показати ще

У синьо-жовту банку режисер поклав свій нагрудний знак.

"В деяких арміях світу є правило, що при загибелі бійця його командир відриває жетон, щоб скласти звіт про загиблих. Це сумне правило. сумна традиція. Я хотів би почати нову. Мені б хотілося, щоб ця банку швидше наповнилася бирками тих, хто все ще перебуває в полоні в Росії, на Донбасі і в Криму. Пан президент, зробіть так. Що ця банка як можна швидше стала повною", - сказав Сенцов.

У відповідь на таке прохання Володимир Зеленський пообіцяв зробити все, щоб заповнити цю банку.

"Я впевнений, що ця банка наповниться. І я буду робити все, щоб вона наповнилася як можна швидше", - зазначив президент.

Виступ Сенцова було дуже потужним і відвертим, тому багато хто в залі плакали.

Нагадаємо, Сенцов замість лікування попросив щось потрібніше.

Як повідомляв Знай. ua, від Сенцова почули те, що боялися говорити вголос.

Також Знай. ua писав, що у Зеленського показали відео з літака, яким поверталися в'язні Кремля.