Ось і прийшла та очікувана багатьма українцями мить - перехід на зимовий час, коли нарешті можна буде спати довше, поки організм не звикне до нових реалій.

Так, за традицією переведення годинників на зимовий час здійснюється з суботи на неділю, інакше безліч неуважних наших громадян прийшли б на роботу раніше або пізніше.

Перехід на зимовий час в 2019 році в Україні традиційно відбудеться в останню неділю жовтня, а точніше в ніч на 27 жовтня.

В ніч з 26 на 27 жовтня о 4 годині ранку стрілки годинників потрібно перевести на годину назад.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках В Україні готується революція у житловій сфері Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Незважаючи на те, що у нас з'явиться додатковий час для сну, це не завжди добре позначається на здоров'ї.

Експерти стверджують, що перехід на зимовий час люди переносять легше, ніж на літній, але організм людини все одно до нового режиму звикає протягом двох тижнів.

Тому готуватися до переходу на зимовий час потрібно заздалегідь, як мінімум за тиждень.

Що потрібно зробити перед переведенням годинників

  • за кілька днів до переходу на зимовий час дайте своєму організму відпочити – уникайте надмірних фізичних навантажень і перевтоми, не затримуйтеся на роботі;
  • дотримуйтеся правильного харчування;
  • за тиждень до переведення годин щодня лягаєте спати на 15 хвилин пізніше, ніж зазвичай;
  • перед сном влаштуйтеся собі розслабляючі процедури – прийміть теплу ванну, випийте трав'яного чаю не користуйтеся гаджетами за годину до сну;
  • більше гуляйте на свіжому повітрі, а перед сном добре провітрюйте вашу спальню.

Організм повністю адаптується до нового режиму вже два-три тижні. Але якщо ви будете дотримуватися цих простих правил, то не відчуєте жодних змін і будете почувати себе бадьорими і повними сил.

Нагадаємо, як отримати медичну страховку і скільки вона коштує.

Як повідомляв портал Знай.ua, вчені жорстоко розвінчали найприємніший міф.

Також портал Знай.ua писав, що на Франківщині медики злякали моторошної страшною правдою.