Всесвітній день тварин

Цей день заснували на Міжнародному конгресі прихильників руху на захист природи. Сталося це в 1931 році. День створили, щоб показати людству проблеми тварин. А саме цю дату обрали, тому що це також день пам'яті католицького святого Франциска Ассизького. Його вважають покровителем тварин. У церквах деяких країн проводять служби в честь цього дня. У свою чергу товариства захисту тварин організовують різні заходи та акції.

Всесвітній день посмішки

Цей день відзначають завжди в першу жовтневу п'ятницю. А створив символ посмішки художник Харві Белл в 1963 році. Страхова компанія «State Mutual Life Assurance Company of America» попросила його придумати яскравий символ, як візитну картку. За свою роботу Белл отримав 50 доларів. А з посмішкою зробили значки, які роздали працівникам компанії. Клієнти були просто в захваті. А зараз смайлик став найпопулярнішим інтернет-символом.

День булочок з корицею в Швеції (Kanelbullens dag)

У Швеції це свято відзначають щороку. Kanelbulle називають кручені булочку з смуги здобного тіста. Їх скріплюють маслянистим сиропом і корицею. День відзначають неймовірно широко. Крім того, що всі, хто хоче, можуть спробувати смачні і свіжі булочки, можна ще й взяти участь у конкурсах на кращий рецепт або дизайн для булочок.

Популярні новини зараз
Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Православні свята:

  • Віддання свята Воздвиження Животворчого Хреста Господнього.
  • Знайдення мощей святого Димитрія Ростовського.
  • Пісний день.

Кіндрат та Ипат

В цей день відзначається пам'ять апостола від сімдесяти Кодрата, єпископа Іпатія і пресвітера Андрія. Для наших предків це був день родючості і землеробства, тому обов'язково працювали і удобрювали землю гноєм. Дивилися і за погодою. Яка вона сьогодні, такий буде ще цілий місяць. А ось якщо світить сонце при різкому північно-східному вітрі, то слід чекати холодної зими.

Народні прикмети на 4 жовтня

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Андрій, Валентин, Василь, Володимир, Данило, Дмитро, Іван, Йосип, Іпатій, Ісаакій, Костянтин, Петро

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, яких сюрпризів слід чекати від осені. Поганих несподіванок бути не повинно і можна спокійно виходити на прогулянки та пікніки. Не літо, але дуже комфортно.

Також Знай.ua писав, що з початку року українська національна валюта зміцнилася. Ця тенденція триває і досі. Але зараз багато чого може змінитися. Що вплине на курс долара впродовж осені?

Нагадаємо, осінь повністю збирається змінити життя деяких людей, але це відноситься не до всіх знаків Зодіаку. Кому зірки напророкували найбільш щасливі і вдалі дні, розповів відомий астролог Влад Росс.