Поздравления на Покрову в прозе
Поздравления на Покрову в прозе

Наближається головне православне свято осені - Покрова пресвятої Богородиці. Традиційно Діву Марію всі православні східного обряду шанують 14 жовтня. Свято має давні традиції і особливе значення для України. Богородиця - заступниця козаків і сучасних українських військових, які обрали День Покрови власним професійним святом.

У цій статті ми розповімо про історію свята, його традиції і поділимося прикладами найкращих привітань зі святим святом, за допомогою яких ваші рідні, близькі та знайомі відчують вашу увагу, турботу і любов.

Покрова Пресвятої Богородиці 2019: історія свята

Поздравления на Покрову в прозе
Поздравления на Покрову в прозе

Вперше день Покрови Пресвятої Богородиці почали святкувати ще в десятому столітті. Це свято, листівка на який цікавить мільйони православних по всьому світу, прийшло на територію сучасної України влише в дванадцятому столітті і з тих пір вважається одним з найбільш важливих в році.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Діву Марію 14 жовтня розпочали шанувати ще візантійці, яким вона явилася у 911 році під час довгої і болісної облоги Константинополя сарацинами. Впавші в розпач жителі сучасного Стамбула попросили божу матір про захист. Згідно з легендою, Божа матір з'явилася перед здивованими жителями міста і накрила їх своїм покривалом.

На Русі стару візантійську легенду переробили. Вважалося, що Діва Марія захистила своїм покровом жителів одного з сіл, які проявили гріховність і розлютили святого Іллю. Святий хотів покарати жителів селища, але Богородиця зглянулася над нерозумними і накрила їх своїм покривалом.

Традиції Покрови: старовинні і нові

Поздравления на Покрову в прозе
Поздравления на Покрову в прозе

Привітання зі Святою Покровою є однією з головних українських традицій з сімнадцятого століття. Богородицю однаково шанують жінки і чоловіки. Перші шукають у неї заступництва в сімейному житті, щастя, любові і благополуччя. Чоловіки ж вважають Богородицю їх захисницею на поле бою.

14 жовтня мільйони українців відвідують церкву, моляться про мир, щастя та злагоду і готуються до зими. Крім того, саме на Покрову прийнято приймати церковний шлюб. Вважається, що освячений в цей день союз буде щасливим, довгим і плідним.

Кращі поздоровлення з Покровою Святої Богородиці в 2019 році в прозі

Поздравления на Покрову в прозе
Поздравления на Покрову в прозе

Сьогодні привітати рідних, близьких і просто знайомих людей можна не тільки особисто, але і по СМС або в месенджері. Покрова Пресвятої Богородиці - одне з найбільш відомих і шанованих свят, листівка на яких або текстове привітання буде завжди доречним. У цій статті ми поділимося кращими прикладами поздоровлень з Покровою в прозі, які обов'язково западут в душу вашим близьким і знайомим.

***

У день Покрови Пресвятої Богородиці від чистого серця хочу побажати всіх благ життя і радості душі, не згасаючої віри і доброї надії, щирої любові і вірного щастя, міцного здоров'я і улюблених близьких поруч.

***

Вітаю з Покровом Пресвятої Богородиці і від душі бажаю щасливого ​​довгого благодатного життя під покровом Пресвятої Діви. Нехай кожен день дарує тільки світлі думки і добрі справи, нехай Богородиця пошле тобі і всій родині здоров'я міцного, достатку, ладу і миру.

***

Нехай Покров Пресвятої Богородиці принесе чистоту і надію в ваш будинок. Бажаю сховатися від бур і негод під Божим покровом. Бажаю жити праведно і щасливо. Бажаю доброти в серцях і віри в душі. Бажаю благополуччя в родині і миру в домі.

***

Вітаю з великим світлим святом Покрови. Нехай Пресвята Богородиця береже вас від нещастя і зла. Нехай буде міцна ваша віра, чиста душа і щирі молитви. Бажаю щастя у ваші домівки, достатку і благополуччя. Нехай мирними, радісними і милостивими будуть ваші дні.

***

Вітаю всіх зі святим святом. Нехай світло життя, любові і добра завжди виходить з ваших сердець. Живіть завжди з вірою в Бога, в чудеса і ніколи не втрачайте надію на краще. Бажаю вам, щоб у святій Покров залишилися в минулому всі неприємності і біди, нехай попереду вас чекають тільки благополуччя і щастя. Зі святом!

***

Вітаю зі святом Покрови Пресвятої Богородиці та всім серцем бажаю жити в світі, де панує любов і править доброта, бажаю ніколи не стикатися з ненавистю і зрадою, бажаю від кожного прожитого дня залишати для душі радість і надію на краще. Нехай Пресвята Діва зберігає тебе і твою сім'ю від усякого лиха, від недоброго ока.