Міжнародний день дівчаток

Цей день проголосила Генасамблея ООН в 2011 році, щоб показати, що визнає права дівчаток. За допомогою цього свята намагаються зосередити увагу на проблемах дівчаток всього світу, які потрібно вирішити, заохотити розширення їх прав та можливостей. У дівчаток-підлітків є право на освіту, безпеку, здоров'я на усьому шляху становлення в жінку. Якщо в цей період їх ефективно підтримувати, то дівчатка зможуть змінити світ на краще своїм потенціалом, який би шлях вони не обрали. Всім державам рекомендують проводити тематичні відповідні заходи.

Всесвітній день яйця

Цей день відзначають у багатьох країнах у другу жовтневу п'ятницю. Яйця дуже універсальні і популярні в кулінарії багатьох країн, тому і вживають їх по-різному. У 1996 році пройшла Міжнародна яєчна комісія у Відні. На ній і оголосили цю дату. За переконаннями комісії існує не менше 12-ти причин, щоб відзначати цей день.

За традицією ентузіасти проводять сімейні свята яєчні конкурси на кращі рецепти і навіть малюнки, лекції та семінари, щоб розповісти про користь цього продукту, а також акції та флешмоби. В деяких закладах навіть готують спеціальне меню з яйцями.

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Всесвітній день боротьби з ожирінням

Цей день завжди відзначають 11 жовтня. Буквально 20-30 років тому ожиріння було лише темою обговорення лікарів і окремих людей, а зараз, за рахунок зростання кількості людей з надмірною вагою, стало однією з серйозних загроз здоров'ю людства. Часто її навіть порівнюють з онкозахворюваннями та хворобами серцево-судинної системи.

Православні свята:

  • Преподобного Харитона Сповідника.
  • Преподобних схимонаха Кирила і схимонахині Марії.
  • Собор преподобних отців Києво-Печерських, у Ближніх печерах спочивають.
  • Пісний день.

Харитонів день

В цей день відзначається пам'ять преподобного Харитона Сповідника. Наші предки вважали цей день негарним, намагалися сидіти вдома, не виходити ні в двір, ні в гості, боячись пристріту і порчі. Вдома теж нічого не робили і особливо не вимітали сміття з хати, так як це була погана прикмета. Так що весь день проходив у неробстві.

Народні прикмети на 11 жовтня

Іменини в цей день

Олександр, Олексій, Анатолій, Ганна, Афанасій, Валентин, Василь, В'ячеслав, Георгій, Григорій, Єфрем, Іван, Іларіон, Ілля, Ісаакій, Кирило, Макар, Марія, Марк, Матвій, Мойсей, Прохор, Сергій, Тетяна, Уляна, Федір, Харитон

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.