Всесвітній день продовольства

Цей день проголосили в 1979 році на конференції Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН. Мета дня – більше розповісти населенню про продовольчу проблему, яка є в світі, про позбавлення від голоду і злиднів, задуматися, що треба зробити ще, щоб вирішити подібні проблеми. У 1945 році в цей же день була утворена Організація з продовольства і сільського господарства ООН. Тому і обрали саме 16 жовтня.

Всесвітній день хліба

Хліб вважається одним з найпопулярніших продуктів у світі. Свято на його честь заснували в 2006 році. Ініціатором став Міжнародний союз пекарів і пекарів-кондитерів. Дату вибрали на честь створення у 1945 році Продовольчої сільськогосподарської організації ООН. Також це професійне свято для всіх працівників цієї галузі. За традицією у багатьох країнах організовують виставки, зустрічі пекарів та кулінарів, майстер-класи, благодійні роздачі хліба. Всі можуть спробувати цікаві види хліба і дізнатися про його історію.

Всесвітній день анестезії (День анестезіолога)

Цей день відзначають у багатьох країнах. Історія справи всіх анестезіологів почалася в 1846 році. 16 жовтня американський зубний лікар Томас Мортон провів операцію з ефірним наркозом. Анестетиком була інгаляція діетилового ефіру. Тому і вибрали цю дату.

Популярні новини зараз
Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

День Шефа (День Боса)

Це професійне свято для керівників всіх колективів. Заснувала його Патриція Хароскі в 1958 році. Вона працювала секретарем і запропонувала це свято, щоб вшанувати улюбленого керівника. Всі працівники повинні були привітати начальника і подякувати йому за те, що він був добрим і чесним весь рік. Проте від однієї компанії це свято так сильно розійшлося, що тепер популярне у багатьох країнах.

Православні свята:

  • Священномучеників Діонісія Ареопагіта, єпископа Афінського, Рустика пресвітера і Єлевферія диякона.
  • Трубчевської ікони Божої Матері.
  • Пісний день.

Денис Позимний

В цей день відзначається пам'ять святого Діонісія Ареопагіта, який жив в Афінах у 1 столітті. Наші предки вважали, що зараз виходять осінні лихоманки. Так називали злих духів, які приносили хвороби. Тому намагалися від них захиститися – носили з собою осикову кору. Але також треба було побоюватися і пристріту. Вважалося, що запах часнику і цибулі може відлякувати нечисть, а сіль і редька можуть виїсти всі злі слова, які написані на папері.

Народні прикмети на 16 жовтня

Іменини в цей день

Денис, Іван, Марфа, Павло, Петро

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.