День солодощів в США

День солодкого відзначають в Америці у третю суботу жовтня. Все почалося в 1921 році в Клівленді. Тоді Герберт Кінгстон, який був філантропом і працівником кондитерської фабрики, захотів допомогти сиротам і знедоленим. Він зібрав жителів міста і вони роздавали подарунки, щоб підтримати голодуючих, так як уряд забув про них. Спочатку день відзначали в центральних і західних районах, але зараз день святкують і в північно-східній частині країни.

Це чудовий привід висловити дружні та романтичні почуття, коли будете дарувати шоколад. Адже солодке дарують не тільки нужденним, але і тим, кого ви просто хочете обдарувати своєю увагою.

Міжнародний фестиваль джазу в Барселоні

Це один з найвідоміших фестивалів джазу. Кожен рік його проводять у жовтні-грудні, так як осінь вважається відмінним часом для такого заходу, щоб було менше туристів. У Барселоні це був один з перших заходів такого типу в Іспанії. Вперше його провели у 1966 році. З часом він став неймовірно важливою подією у джазовій культурі. Зараз його відвідують більше 50 000 чоловік.

Кожен день заходи проходять на різних майданчиках, але є і безкоштовні події, які відбуваються в громадських місцях та під відкритим небом. Так всі гості фестивалю можуть знайти те, що підходить їм за перевагами і можливостями, насолоджуючись живою музикою.

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

День беатифікації матері Терези

Беатифікація – зарахування до лику блаженних – Терези Калькутської відзначається в Албанії як національне свято. Більшість албанців вважають її найвидатнішою представницею свого народу. Її ім'ям навіть названий міжнародний аеропорт Тирани і найбільша лікарня в столиці.

Православні свята:

  • Апостола Фоми.
  • Арапетской ікони Божої Матері.

Фомін день

В цей день відзначається пам'ять святого Фоми — одного з Дванадцяти апостолів. Наші предки шанували Хому за ощадливість і запасливість. Тому в цей день підводили підсумки року, розраховували запаси і як їх витрачати взимку. Якщо всього достатньо, то йшли до церкви та ставили свічку, дякуючи святого. Дивилися і за прикметами. Якщо безвітряний день, то це віщує швидке похолодання.

Народні прикмети на 19 жовтня

Іменини в цей день

Іван, Макар, Никанор, Фома, Матвій

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.