Всесвітній день боротьби з поліомієлітом

Цей день присвячений профілактиці одного з найбільш важких вірусних захворювань. Воно може розвитися в будь-якому віці, але зазвичай вражає дітей до 5 років. До створення вакцини, це був справжній кошмар для батьків. У 1988 році створили Глобальну Ініціативу щодо Ліквідації Поліомієліту.

Лікарі-добровольці доставляють вакцину у віддалені куточки світу, рятують дітей від страшної хвороби і проводять вакцинацію. За підтримки ЮНІСЕФ різні медичні установи беруть участь у профілактичних заходах, розповідають більше про захворювання та способи боротьби з ним, щоб світ не забував про вірус і його наслідки.

Всесвітній день інформації про розвиток

Цей день заснувала Генасамблея ООН в 1972 році, щоб привернути більше уваги до проблем розвитку та необхідності зміцнити міжнародне співробітництво, щоб вирішити ці проблеми. Дату вибрали, тому що вона повинна збігатися з Міжнародним днем ООН.

Концепція стратегії розвитку полягає в мобілізації громадської думки з політичних, економічних і соціальних питань. Велику роль у цих питаннях відіграють ЗМІ, формують громадські думки. Тому ООН вважають, що ЗМІ повинні представляти інформацію точно і об'єктивно, без втручань цензури. Адже тільки тоді суспільство зможе володіти усіма потрібними відомостями для аналізу.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори
Показати ще

Тиждень роззброєння

Тема цього тижня – Досягнення миру і безпеки шляхом роззброєння. Він проходить кожен рік з 24 по 30 жовтня. Починається все з Міжнародного дня ООН. Державам пропонуються розглянути найбільш важливі питання про небезпеку гонки озброєнь, пропагувати необхідність її припинення і підвищити розуміння громадськості з приводу нагальних завдань у цій справі.

Православні свята:

  • Собор преподобних Оптинских старців.
  • Апостола від 70-ти Філіпа.
  • Ікони Божої Матері "Вододательница".

Філіппова канитель

За церковним календарем настає день святого Філіпа — апостола від семидесяти. Канителлю день назвали, тому що так називалася бруд і бездоріжжя на дорогах, що як раз розпочиналась у цей час. По снігу можна було визначити майбутній прибуток. Якщо він не розтане на сирій землі, то навесні буде хороший дохід. Але якщо триває листопад, то рік буде важким.

Народні прикмети на 24 жовтня

Іменини в цей день

Олександр, Анатолій, Антон, Зінаїда, Іларіон, Йосип, Ісак, Лев, Макар, Мойсей, Феофан, Філарет, Філіп

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.