Українцям розповіли, як пережити перехід на зимовий час з мінімальними наслідками для здоров'я.

Хвороби серцево-судинної системи і схильність до депресії — якщо один з цих випадків спостерігається у Вас, то Ви знаходитеся в групі ризику.

Ось що потрібно знати:

1. У перші дні після переведення часу різко зростає чисельність інфарктів і самогубств. Перше пов'язане саме зі зміною тривалості сну. Уникнути такої небезпеки можна, спробувавши плавно підлаштувати свій режим дня під зимовий час.

Популярні новини зараз
Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Безкоштовний проїзд для всіх: українцям скасують плату за комунальний транспорт Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей
Показати ще

2. У цей період зростає кількість самогубств. Якщо Ви схильні до депресії, то потрібно максимально скоротити кількість стресових ситуацій, так як вони можуть зіграти роль "спускового гачка".

3. Зростає кількість дорожньо-транспортних пригод. Якщо Ви відчуваєте, що схильні до стресів і можете нервувати від браку сну, то постарайтеся не сідати за кермо. Найкраще в цей період уникати стресових ситуацій, а також відповідальних справ.

4. Найкращим способом захисту від негативних наслідків є саме сон. За кілька днів до переведення годинників варто почати лягати спати трохи пізніше. Також радиться уникати денного сну і в другій половині дня не пити каву.

5. "Включити" в організм потрібний час допоможуть поживний сніданок (з великою кількістю калорій і поживних речовин) і прогулянка після сходу сонця (20-30 хвилин). Також це допоможе адаптуватися до нового розпорядку дня.

На думку медиків, через пробудження в темряві циркадний ритм організму порушується. Від такого ритму залежить робота імунної системи.

Фахівці також відзначають, що в цілому на адаптацію після переходу на зимовий час може піти не менше тижня.

Нагадаємо, що українцям розповіли про те, навіщо здійснюється перехід на зимовий час, розберуться в історії даного явища в СРСР і Україні, особливості цього періоду і його вплив на життя і здоров'я мільйонів людей.

Як повідомляв портал Знай.ua, окрім сучасної України і країн пострадянського простору практика зміни режимів часу в залежності від сезонів реалізується ще в 110 країнах світу.

Також портал Знай.ua писав, як українці зможуть поповнити свої гаманці.