Всесвітній день боротьби з інсультом

Цей день встановила Всесвітня організація по боротьбі з інсультом в 2006 році, щоб закликати до строкових активних дій громадськість. У 2004 році ВООЗ оголосила інсульт глобальною епідемією, а в 2006-му створили Всесвітню організацію по боротьбі з цим захворюванням. Вона встановила цей день. Зараз в ній більше 3,5 тисяч членів, більше 60 організацій з 85 країн. В основному це вчені та наукові організації, а також спілки по боротьбі з інсультом.

Всесвітній день псоріазу

Ініціатором цього дня стала Міжнародна федерація асоціацій псоріазу. Заснували її в 2004 році. Дата зачіпає людей, які страждають від цього захворювання і лікарів-дерматологів. Установа, організація та щорічне проведення заходів в рамках Всесвітнього дня псоріазу спрямовані на привернення уваги людей, міжнародних медичних та благодійних організацій, фондів, державних та приватних медичних установ всіх країн до питання профілактики, методів діагностики та лікування цього захворювання.

День військового фінансиста України

День заснували в 1999 році за наказом міністра оборони України. Головною його метою є підвищення авторитету військовослужбовців у фінансово-економічних органах. Їх основне завдання – виводити грошові забезпечення всіх військовослужбовців на гідний рівень і створювати сприятливі умови, щоб вони отримували виплати вчасно. Працівників цієї сфери вітають керівники військових відомств і військових підрозділів, а кращим працівникам вручають нагороди за відмінну службу.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Православні свята:

  • Мученика Лонгина сотника, іже при Хресті Господа.

Лонгин Сотник

В цей день православні вшановують мученика Лонгіна. Наші предки вважали Лонгіна цілителем від хвороб очей, тому і молилися йому про це. Також намагалися провітрити зимовий одяг на морозі і прогріти на сонці. Вважалося, що це допоможе прогнати хвороби.

Народні прикмети на 29 жовтня

Іменини в цей день

Олексій, Георгій, Євген, Іван, Кузьма, Леонтій, Терентій

Як повідомляв Знай.ua синоптики розповіли, на скільки жорстоким буде жовтень. Прогноз приголомшить українців. Народний синоптик Леонід Деркач повідомив, чи буде бабине літо і коли чекати його настання.

Також Знай.ua писав, що останнім часом курс гривні коливається. Але цьому є пояснення. Економісти розповіли, чи буде долар по 30 і чи варто купувати зараз валюту.

Ще Знай.ua писав, що восени багато хвороб загострюються і псують враження від цієї чарівної пори. Від типових осінніх хвороб і загострень можна себе вберегти: потрібно проводити профілактику та лікування.